Így válassz beltéri falfestéket, azaz a színek harmóniája a lakáson belül!

Ahogy azt már korábban írtuk, fontos, hogy mindig a felújítási célnak megfelelő festéket válaszd! Beltéri felújítás esetén is figyelj az anyagok felületére, mert a nem megfelelő festék más eredményt hozhat. Bőséges kínálatunkban megtalálhatod az otthonodban előforduló fa, fal, fém, illetve műanyag elemekhez való festékeket, és a felújításhoz szükséges kellékeket!

Ha megtaláltad a célnak megfelelő beltéri festéket, akkor jöhet a legizgalmasabb rész: a színek kiválasztása! Fontosnak tartjuk, hogy a lakásod a lehető legotthonosabb legyen, ehhez pedig elengedhetetlen a színek harmóniája!

Rendkívül széles a beltéri falfesték palettánk, így biztosan megtalálod a bútoraidhoz és az otthon bájához legmegfelelőbbet! Összegyűjtöttük most a legáltalánosabb eseteket, ezekről bővebben későbbi cikkeinkben olvashatsz.

Milyen színű beltéri falfesték illik az egyes helységekbe?

Mivel a ház egyes helyiségei más-más funkciót töltenek be, ezáltal a hangulatuk is más.
A nappaliban a sárga és a zöld játéka otthonos, hívogató légkört teremt, míg a fürdőszobában a kék mindig a tengert juttatja majd az eszetekbe!
Ha a lakáskiegészítőid élénk színűek (piros, sárga, zöld, kék), akkor érdemes a falnak egy visszafogott homokszínű, bézs, esetleg szürke kontrasztot adni, ami az élénkséggel együtt igazán dizájnos és fiatalos hatást kelt. A hideg és a meleg színek játékától mindig otthonosabb lesz a légkör.

sötétebb színű beltéri falfesték a hálószobába

A hálószobába viszont sötétebb beltéri festéket javasolunk (lila, burgundi), hiszen ezekkel a mélyebb színekkel növelheted az intimitást, és sötétebb környezetben az alvás is pihentetőbb. Világosabb bútorokkal kombinálva itt is lesz egy kontraszt, amire jó ránézni.

Az igazán férfias legénylakásokból nem hiányozhatnak a föld és a fa színek, illetve elemek! Itt dominál a barna és a szürke minden árnyalata, valamint a kék, a zöld és a fekete! Ehhez kontrasztnak egy leheletnyi fehér, és a zordnak tűnő színek máris melegséget árasztanak!

Beltéri falfesték legénylakásokba

Ha esetleg eltévednél a beltéri festékek útvesztőjében, kollégáink készséggel állnak a rendelkezésedre!

További érdekességekre vágysz? Tekintsd meg további témába vágó cikkeinket!

A beltéri falfestékek alapvető típusai
Milyen legyen otthonunk színe?