„Ha faházam van, milyen kültéri falfestékkel tudnám felújítani?” – Itt a megoldás lépésről lépésre!

A faházak –mondhatjuk így- újra divatba jöttek, és népszerűségük nem véletlen. A faanyag viszonylag olcsóbb a többi építési alapanyagnál, valamint rendkívül gyorsan varázsolhatunk belőle egy otthonos kis kuckót, fészert vagy weekend házat. Viszont gyakoribb karbantartást és törődést igényel, mint például a zordabb beton vagy téglaé, hiszen érzékeny a hőre, a párára, a penészre, a kártevőkre, stb., de ha jól gondját viseled, akkor azt bizony sokévi tartóssággal hálálja meg. Kínálatunkkal igyekszünk kiszolgálni minden igényt, így megtalálható nálunk a faház felületének megóvására szolgáló kültéri falfesték is.

Nézzük most akkor lépésről lépésre, hogyan tudod korszerűsíteni a kis lakot, hogy újra melegséget és vidám hangulatot árasszon magából!

Faház ápolása, és védelme kültéri falfestékkel

A titok: szánd rá az időt!

  1. lépés: Kezdd egy nagyon alapos letisztítással! Többféle módszer áll a rendelkezésedre például a csiszolás és a homokszórás. Ehhez kérheted szakember segítségét, illetve bérelhetsz szakszerű gépeket is. Erre a tisztításra azért van szükség, hogy az évek szennyeződését, porát, illetve a felengedett festékréteget és gyantát eltávolítsuk a kezelni kívánt felületről.
    Ha a gyanta a tisztítás után nem tűnik el teljesen, észteres hígítóval megoldhatod a problémát.
  2. lépés: A tisztítás után érdemes kefével átsöpörni a felületet, hogy a maradék por is lejöjjön, ezáltal lesz az alapozás tökéletes.
  3. lépés: Színtelen alapozóval készítsd elő a fát a következő rétegekre. Fontos nagyon, hogy hagyj időt a száradásnak, mert ha nem szárad meg, akkor a következő réteg felkenésekor ragadni, „húzni” fog.
  4. lépés: Ha teljesen megszáradt az alapozó, jöhet a színes lazúr. Érdemes minél jobb minőségű lazúrt választani, mert időállóbbá teheted a fa felületét. Prémium minőségű kültéri falfestékeink között találhatsz többek között időjárásálló és favédő lazúrt is, a választásban bátran kérd szakembereink segítségét!
  5. lépés: Kivárjuk a teljes megszáradást, és jöhet egy újabb réteg lazúr. Száradás esetén, ha szükséges, akkor korrigálhatsz. Itt is ki kell várni a tökéletes beszívódást.

Faház burkolása kültéri falfestékkel, faápoló szerekkel

Ha igazán szívvel-lélekkel dolgozol a kis házikódon, az látszani fog az eredményen. Szakembereink szívesen segítenek neked a szükséges festékek és az eszközök összeválogatásában!

További érdekességekre vágysz? Tekintsd meg a témába vágó cikkeinket!