Itt a tavasz, ideje a kertben lévő bútorokat is kezelésbe venni

Ha már belevágtál a kültéri felújításba, miért állnál meg a falak renoválásnál? Rengeteg kerti bútor, kerítés, virágtartó, filagória, pavilon, sörpad, esetleg játszótér várja, hogy újra életet lehelj beléjük.
Egy baráti összejövetel alkalmával sem kell majd szégyenkezned a kopott bútorok miatt, hanem büszkén mutathatod be a kezed munkáját! Kínálatunkban a kültéri falfestékek mellett fa és más anyagokhoz is találhatsz festékeket.

De hogyan is kezdj neki?

  1. lépés: Csiszolás: Csiszold le az előző festéket, tedd simává, szálkamentessé a felületet. Már ezzel a lépéssel is frissebb hatású lesz.
  2. lépés: Alapozás: Az alapozással készítheted elő a fát a fedőfestére. Ehhez ajánljuk Neked a Trinát Aqua Univerzális alapozót, mellyel könnyen és gyorsan dolgozhatsz. Nagy fedőképességgel rendelkezik, száradása nem jár kellemetlen szaggal, valamint jól csiszolható.
  3. lépés: Festés: Rengeteg gyönyörű színű lazúr közül választhatsz, melyeket itt tudsz részletesen megnézni.

  1. lépés: Száradás: Az általad választott kültéri fa festéken fel lesz tüntetve a száradási idő, melyet, ha betartasz, gyönyörű eredményt érhetsz el.
  2. lépés: Újabb réteg felhordása: A tökéletes fedés érdekében érdemes még egy réteget felkenned, és a száradási időt újból betartanod.

Tegye időtállóvá kültéri fa bútorait

Tippek, melyek időt és energiát spórolhatnak Neked

  • Tipp 1: A száradás ideje alatt, ha rovar repül a felületre, és beleragad, ne ess pánikba, egy hegyesebb szerszámmal (szög, csavarhúzó, csipesz, stb.) könnyedén le tudod venni onnan.
  • Tipp 2: Ügyelj arra, hogy szélcsendes időben vagy széltől védett helyen fess, mert ha poros lesz, az sokat ront az összképen.
  • Tipp 3: Nagyon fontos, hogy új ecsetet használj, és ezt nem a marketing miatt javasoljuk. Nincs annál kellemetlenebb, amikor több ezret elköltesz festékre, majd az elhasznált ecset szálai beleragadnak a felületbe, ami nagyon nehezen távolítható el onnan. Hidd el, hogy csak jót teszel magadnak (és az idegeidnek), ha egy szép, új ecsetet használsz.

Esetleg a csónakodra is ráférne egy kipofozás? Nálunk erre is van megoldás!

A LAZURÁN csónaklakkal felkészítheted vízi járművedet is a jó időre! Élj a lehetőséggel, hiszen sokkal jobban fogod érezni magad a vízen, ha tudod, hogy a legjobbat adtad a hajódnak. Kalandra fel!

kültéri festékek csonakokhoz

További érdekességekre vágysz? Tekintsd meg a témába vágó cikkeinket!