Kültéri felújítás, de hogyan? Kezdd a megfelelő kültéri falfesték kiválasztásával! II.

Az előző cikkünkben lefektettük az alapokat, és hogy milyen szempontokat vegyetek figyelembe a kültéri falfesték színének kiválasztásakor. Most kicsit jobban beleássuk magunka a témába, és a színek harmóniáját fogjuk górcső alá venni.

Igazából nincs nagy titok, és mivel hosszútávra érdemes tervezni, így a trendeket sem érdemes követnetek, hiszen ami most divat (például 2018 színe az ultraibolya lett), nem biztos, hogy 2-3-5-10 év múlva is trendi lesz.

Törekedj az egyensúlyra!

Ha sötét színű a tető, akkor igazán jól egészíti ki a világos kültéri falfesték. Sötétbarna, antracit, fekete, sötétkék tetők esetében választhatjátok a bézs, a csontszín, a gesztenye árnyalatait, de ha a környezet engedi, akkor bátran bevállalhatjátok a fehéret is!

Teremtsen harmóniát a megfelelő kültéri falfestékekkel

Ha a tetőtök világosabb barna, vagy mediterrán, akkor egy mogyorószín, vagy egy melegebb, sötétebb árnyalatú kültéri falfesték fog igazán szép keretet adni az otthonodnak.

Sötétebb tetőhöz világosabb kültéri falfesték illik!

Igazából tényleg nincs törvénybe foglalva, hogy egy ház külseje milyen színű legyen, hiszen manapság már a tetők és a kültéri falfestékek színe is szinte végtelen. Mindez csak a Ti ízléseteken múlik, hogy hogyan kombináljátok a fal színét a tető színével.

Kiemelés? Ha igen, mit érdemes kiemelni?

Manapság igazán trendi lett, hogy nemcsak az ablakokat emelik ki, hanem egész házrészeket. De hogy is kell ezt csinálni? Egyáltalán érdemes?

Menj ki, és jó alaposan szemléld meg az otthonod. Kell rá még egy szín? Ha az alap kültéri falfesték színe is nehezen született meg, akkor érdemes belebonyolódni a kiemelésbe?

A válaszunk majdnem minden esetben IGEN! A ház sarkain, az ablakok körül igazán extravagáns megjelenést ad, és megéri a befektetett plusz fejtörést és munkaórát!

De ne csak kültéri falfestékben gondolkodjunk! Egy gyönyörű zsalugáter vagy egy elegáns díszléc is ízlésesen ki tudja emelni az ablakokat, ha nem akarjátok a festést bonyolítani.

Ha elvesznél a színek és a kültéri falfestékek útvesztőjében, szakembereink készséggel állnak a segítségedre, valamint remek ház színtervező programokat találhatsz az interneten, amikből inspirálódhatsz! Kövesd továbbra is figyelemmel blogsorozatunkat, hiszen folyamatosan remek ötletekkel és tanácsokkal látunk el!

További érdekességekre vágysz? Tekintsd meg a témába vágó cikkeinket!