DIY – 4 egyszerű és látványos falfestési technika

Varázsoljon különleges hangulatot otthonába! Az alábbi kreatív falfestési technikák segítenek abban, hogy egyedivé varázsoljuk lakóterünket! A feladatot nem kell feltétlenül szakemberre bízni, ha elég ügyesnek és vállalkozó szelleműnek érezzük magunkat, a munkát saját kezűleg is elvégezhetjük!

1# Rusztikus hatás szivaccsal

Mediterrán jellegű, rusztikus hatás érhető el a segítségével. Egyszerűen alkalmazható, hiszen szépsége pont a szabálytalanságból fakad. Alap festéknek jó választás lehet egy pasztell árnyalatú beltéri falfesték, melyre egy élénkebb szín kerül. A száradási idő után fogjunk egy durvább anyagú rongyot vagy szivacsot, és finoman nyomkodjuk rá a második réteget a felületre.

egyedi hangulat beltéri falfestékkel

TIPP! használjunk második rétegként fémes hatású festéket a modern és elegáns végeredményért. Ehhez ajánljuk a Héra Prémium Kolor Design metálhatású beltéri falfestéket.

 

2# Formák egyszerű sablonnal

A hobbiboltokban sokféle sablon elérhető, de mi magunk is elkészíthetjük, ehhez persze nem árt némi kézügyesség. Gyakorlatilag bármilyen minta megvalósítható: feldobhatjuk egy-két mókás állatfigurával a gyerekszobát, de egyszerű geometriai alakzatokat is készíthetünk a nappaliba. Minden csak ízlés és persze fantázia kérdése.

3# Látványos térelválasztás

Az egyik legegyszerűbb, de annál hatásosabb festési technika. Lényege, hogy két eltérő színű beltéri falfestéket használunk egyetlen felületen. Vízszintesen válasszuk el a falat, és ügyeljünk arra, hogy a végeredmény tökéletesen egyenes legyen! A két szín harmonizáljon egymással! Érdemesebb egy világosabb és egy sötétebb árnyalatú színt választani, így hatásosabb lesz a kontraszt, de ugyanazon szín különböző árnyalataival is bátran kísérletezhetünk.

4# Trendi ombre

Évek óta hódít az ombre, vagyis a színátmenetes technika. Kivitelezése némileg bonyolultabb, de nem lehetetlen feladat! A legjobb, ha három azonos színű beltéri falfesték eltérő árnyalatát kombinálunk egymással. Mindig a felső árnyalat legyen a legvilágosabb!

beltéri falfestés színátmenetes technikával

Ceruzával jelöljük be azokat a pontokat, ahol össze szeretnénk mosni a színeket. Minden esetben felülről lefelé haladjunk. Ahogy elkészültünk egy sávval, az alapszínhez adjunk hozzá egy újabb adag színezőpasztát. Vizes szivaccsal vagy száraz ecsettel tudjuk összedolgozni őket.

További érdekességekre vágysz? Tekintsd meg a témába vágó cikkeinket!