Erkélyfestésre fel!

Itt a jó idő, ilyenkor nem csak a belső terekre, de az erkélyre is ráfér egy kis vérpezsdítés. Aki panelházban él, jól tudja, hogy mekkora szerepe van ennek a leggyakrabban nyitott helyiségnek, főként a meleg hónapokban. Ez az a hely, ahová kiülhetünk lazítani egy jó könyvvel vagy akár egy csésze kávéval. Még egy kis alapterületű erkélyből is igazi pihenősziget varázsolható!

Néhány csinos virágláda és bútor kihelyezése sokat dobhat az összképen, de ha igazán szembetűnő változást szeretnénk, fessük át erkélyünk színét!

Milyen kültéri falfesték az ideális erre a feladatra?

MEGJEGYZÉS: Természetesen a festék típusa függ attól, hogy nyitott vagy zárt balkonról beszélünk-e. Cikkünkben a nyitott erkélyek festését tárgyaljuk, melyhez egyértelműen kültéri falfesték használata javasolt. Ilyen termék például a Héra Kolor betonfesték is, melyet megtalál kínálatunkban.

Hérakolor betonfelületek festéséhez

HÉRAKOLOR Betonfesték

Kiválóan megtapad a betonfelületen, továbbá színtartó és időjárásálló is, így tökéletes választás kültérre. Természetesen használhatunk diszperziós homlokzatfestéket is. Vásárolhatunk már eleve színes kültéri falfestéket, vagy mi magunk is megoldhatjuk színezőpaszta segítségével. Ne feledjük, utóbbi általában gazdaságosabb megoldás!

Lépések

Amennyiben szükséges, a kiválasztott kültéri falfesték alkalmazása előtt végezzük el a javításokat, a falhibák glettelését! Lehetőség szerint használjunk takarófóliát és papírszalagot! Érdemes először mélyalapozóval kezdeni, mellyel kiegyenlíthetjük a felület szívóképességét. A munkához javasolt rövidszőrű festőhengert használni, hiszen ezzel tudjuk tökéletesen eloszlatni a festékmennyiséget.

festék felvitele az előkészített felületre

Fontos, hogy ne felejtsük előtte rozsdátlanítani és lecsiszolni a felületet!

A repedezett, lepattogzott erkélykorlát nem túl szép látvány, így sok esetben az is festésre szorul. Erre kiválóan alkalmas például a Trinát kültéri matt zománcfestéke.