Kültéri falfesték az erkély felújításához!

Ha lakásban élünk, az életterünkhöz javarészt tartozik egy erkély is, ahol szívesen pihenünk, élvezzük a kinti levegőt. Ezt a helyiséget, legyen akár nagyobb, akár kisseb, szeretjük komfortosnak, otthonosnak érezni. A nyitott erkélyeket csak berendezésben tudjuk módosítani, míg a zárt erkélyt – ami falakkal körbehatárolt balkont jelent – már színben is van lehetőségünk hangulatosabbá tenni.
Az erkély felújítására a tavaszi, esetleg a nyári időszak a legalkalmasabb. Mivel részben kültéri helyiségről van szó, ezért gyorsabban koszolódik a folyamatos külső környezeti behatások miatt, mint pl. az autók vagy az időjárás.

kültéri falfestés előkészítése

Hogyan is vigyük véghez?

Először is készítsük elő a terepet úgy, mintha a lakásban festenénk. Az erkély renoválását mindig kezdjük a falak állapotának a feltérképezésével. Nézzük meg, hogy milyen hibák keletkeztek rajta az elmúlt időszakban. Ha találunk rajta, akkor azt kültéri glettel javítsuk ki és tegyük egyenletessé, simává a falfelületet, előkészítve ezzel a festésre.
A festéshez kelleni fog egy henger, egy alapozó és egy jó minőségű kültéri falfesték, pl. Modakril. A szín kiválasztásánál fontos szempont, hogy magával, az épület színével harmonizáló színt válasszunk, ne nagyon üssön el az összhatástól.

Modakril homlokzati festék

A falat először lealapozzuk, majd ezután kerülhet rá a kültéri falfesték, amit általában két rétegben kenünk fel. Így jobb fedést és biztosabb védelmet nyújt falainknak.
Amennyiben a felújítás idejében nem találunk sérüléseket a falon, úgy elegendő egy tisztasági festés is, hogy friss legyen az erkélyünk.