Beltéri falfesték a pára ellen

A párát sokszor észre sem vesszük, míg le nem csapódik, vagy míg nem okoz kellemetlen érzetet, de otthonunkban állandó a jelenléte. Célszerű lenne megfelelően elvezetni, amit sajnos nem mindig tudunk biztosítani. Ha a pára nagyobb bent, mint kint, akkor diffúzió alakul ki, amikor a pára a falakon át próbál távozni. Ha hideg felületet talál, akkor kondenzálódik, kicsapódik, ami penészképződéshez vezethet.
Ezt a problémát kívülről megfelelő hőszigeteléssel, belül pedig páraáteresztő beltéri falfesték használatával tudjuk megoldani.

Milyen páraáteresztő beltéri falfesték jó a lakásunkba?

Diszperziós falfesték – korábban száraz helyekre volt ajánlott a használata, viszont ma már olyan anyagokból tevődik össze ez a közkedvelt festék típus, ami által lehetővé teszi a pára áteresztését. Így nyugodtan használható a lakás bármely részébe. Előnye, hogy gyorsan szárad, jól fed és könnyű velük a munka. Halvány és erős színekben is megtalálhatóak.

páraáteresztős beltéri falfesték

Mészfesték – ez a beltéri falfesték kiváló páraáteresztő, fertőtlenítő és penész gátló képességgel rendelkezik. A festést követően kellemes, üde illat árasztja el a szobát. Vályogvakolat esetében is tökéletesen használható, az erre kialakított változatban.

Szilikát festék – egyik pozitív tulajdonsága, hogy jó tapadással bír a különböző falfelületeken. Ellenáll a mechanikai behatásokkal és az időjárás viszontagságaival szemben. Rendkívül jó páraáteresztő falfesték, amelyet két rétegben ajánlott felvinni, hogy tökéletes fedést adjon.

páraáteresztő szilikát festék

Akril alapú festék – jellegzetessége, hogy kifejezetten magas igénybevételű helyiségekre van kifejlesztve. Sűrű állagának köszönhetően cseppmentesen tudunk vele festeni. Már egy réteg is elegendő, hogy megfelelő fedést biztosítson, ám így is tökéletesen átereszti a párát.