Kreatív falak beltéri falfesték használatával!

Ha az egyszerű felfestéstől kicsit elrugaszkodnánk és valami igazán különleges hatást szeretnénk elérni, akkor a különböző matricák és tapéták helyett hangulatosabbá varázsolhatjuk a szobát egyszerű, könnyen kivitelezhető festési technikákkal. Ezt magunk is el tudjuk készíteni, nincs szükség szakemberre. Ehhez a beltéri falfesték mellett a megfelelő eszközre is szükség van.

Nézzünk meg néhány ötletes megoldást!

Vízfesték hatás – Napjainkban igen népszerű grafikai stílusról van szó. Jellemzője a pasztell színek, az elmosódott színek, körvonalak, a véletlenszerű elrendezés. Komolyabb festési tudás nélkül ecsettel, anyaggal vagy egyéb eszközzel könnyen megalkothatjuk.

Térelválasztó hatás – Nagyon egyszerű, de mégis hatásos technikáról van szó. Lényege, hogy két különböző színű beltéri falfesték segítségével dolgozzunk, mellyel a helyiséget egy bizonyos térben megtörjük. Lehet függőlegesen vagy vízszintesen.

térelválasztó hatású szobafestés

Ombre vagyis színátmenetes festés – Ehhez egy festőhengerre és ecsetre lesz szükség. Felülről lefelé haladva szépen kivitelezhető úgy, hogy az egyes szakaszok megfestése után mindig egy kicsivel több színes festéket adunk az alapszínhez. Ha elkészültünk egy nedves ecsettel a sávokat mossuk össze.

Henger mintás falak – A régen használt henger által festett mintázatok újra élik fénykorukat. Nincs más dolgunk, mint két egymással harmonizáló beltéri falfesték és a szoba stílusához illő mintájú henger kiválasztása és kezdődhet is a munka.

Henger mintás falak beltéri falfestékkel

Régi stílus, új kivitelben – Nagyon egyszerű falfestési technika melyet egy hagyományos seprű tesz lehetővé. A kiválasztott színt vigyük fel a falra, majd a seprű fejét kicsit szétlapítva húzzunk egyenes vonalakat a falon.