Így újítsa fel megsárgult radiátorait!

Az idő előrehaladtával a radiátorok csövei besárgulhatnak, ami ellen nem tudunk mit tenni – azonban egy kis trükkel, némi kézügyességgel igazán széppé és ízlésessé tudjuk varázsolni őket.

A radiátorokat, pont úgy, mint bármelyik másik felületnél, elsőnek egy alapos takarítás alá vetjük. Mindenféle zsírt és port eltávolítunk róla, a rozsdát is drótkefével átsikáljuk. Ha túlságosan rozsdás lenne, akkor mindenképp korróziógátló alapozóval menjünk rá, hagyjuk 7-8 órán át száradni és csak utána fessük le! A radiátor hálás lesz – mivel nagy hő munkának vannak kitéve, nem mindegy, milyen állapotban van, hogyan képes funkcionálni.

hangulatos belső környezet kialakítása

Természetesen nem muszáj színesre festenünk, maradhatunk a hagyományos fehér színnél – itt kihangsúlyoznánk, hogy nem beltéri falfestékkel vagy épp kültéri falfestékkel kell radiátort festeni! Lehet, hogy kimaradt egy liternyi, kettő még a ház felújításából, de mi ajánljuk, hogy azt arra használja fel, amire való – a radiátor kifejezetten kényes téma, hiszen nagy hővezető képességétől a nem megfelelő festék lepattoghat, megrepedezhet. Erre kifejezetten vannak olyan spray-k, festékek, amelyek nemcsak tökéletesen fedik a radiátort, de tartósak és ellenállnak a hőingadozásnak.

Maga a művelet nem igényel nagy szaktekintélyt – egyszerűen, ha sprayt választunk, akkor egyenletesen fújjuk fel 1-2 rétegben – festéktől függően – és hagyjuk megszáradni. A festés is hasonlóan zajlik – a hangsúly az egyenletességen van és a megfelelő rétegszámon.