Legyen szó fém vagy fa erkélyről, előbb vagy utóbb renoválásra szorul. Ha ez bekövetkezik, akkor pedig fontos, hogy megfelelő eszközökkel és festékkel kerüljenek javításra, hogy a későbbiekben hosszabb élettartammal rendelkezzenek.

Sokan sokféleképp alakítják ki erkélyeiket. Van, aki azt tartja szem előtt, hogy komfortos legyen, így kényelmes ülőbútorokkal, illetve olyan kiegészítőket választ a tér kialakítására, amely még inkább hozzáad a kényelemhez és ízlésességhez.
Aki pedig a funkcionalitásra törekszik, főként tárolásra alkalmazza az erkélyt, így kifejezetten tárolásra alkalmas bútorokkal tölti fel a teret, ahol tökéletesen megfér a barkács holmi és a befőzéshez szükséges felszerelés.

Csodás erkély kültéri falfestékkel

Festés, de hogyan?

Színesebbé varázsolhatjuk erkélyünket, kültéri falfesték használatával. Nem csak a fehér színben kell gondolkozni – nap sárga, halványzöld, pasztell árnyalatok – végtelen a lista. Mindenképp győződjünk meg róla, hogy elegendő mennyiségű és minőségű festéket vásároltunk mielőtt belekezdünk a nagy projektbe – az ár/ érték arányra is figyeljünk oda, hiszen nem keveset spórolhatunk ügyesen úgy, hogy nem megy rá a minőség romlására!

A kültéri falfesték előnye, hogy természetesen fed, mellette pedig ellenáll az időjárás viszontagságainak is. Kifejezetten betonalapra is kapható festék, ami nagyban megkönnyíti a panelházban lakók számára a festékválasztást.

Nem mindegy továbbá, hogy fa vagy fém erkélyről beszélünk.

Fa

Különböző favédő, időjárásálló falazúr is kapható. A festést természetesen megelőzi az alapozás – a fa lecsiszolása, a málló festék eltávolítása – így a festék biztosan tartós marad!
Az erkélyen levő fabútorokhoz is alkalmazhatjuk, így akár két legyet üthetünk egy csapásra. Egy szépen lefestett, stílusos fa bútor nemcsak a szoba éke lehet, hanem az erkélyé is!

Fém

Olajfestékek, korróziógátló alapozók, zománcfestékek kaphatóak, amelyek garantálják, hogy a fém korlát, egyéb erkélyen fellelhető fém részek szépségét, időtállóságát.

Miben különbözik a beltéri falfesték a kültéri festéktől? Használhatom őket egyaránt erkélyen?

A válaszunk nem. A beltéri falfesték a beltérre jellemző adottságokkal bír, amelyek nem elég strapabíróak egy kinti részhez. Egy kültéri falfesték ellenáll az időjárásnak, az esőnek, a hónak, amit egy beltéri nem bírna el – ázás foltokkal tarkított lenne, mállani kezdene. Véd a kifakulástól, az erős napfénnyel szemben – ez egy beltéri színező anyag esetén nem várható el. Színben mindkettő végtelen kínálattal rendelkezik, ámde hangsúlyosan különböző tulajdonságokkal.