Így kezdjen neki az erkélyének felújításához!

Legyen szó fém vagy fa erkélyről, előbb vagy utóbb renoválásra szorul. Ha ez bekövetkezik, akkor pedig fontos, hogy megfelelő eszközökkel és festékkel kerüljenek javításra, hogy a későbbiekben hosszabb élettartammal rendelkezzenek.

Sokan sokféleképp alakítják ki erkélyeiket. Van, aki azt tartja szem előtt, hogy komfortos legyen, így kényelmes ülőbútorokkal, illetve olyan kiegészítőket választ a tér kialakítására, amely még inkább hozzáad a kényelemhez és ízlésességhez.
Aki pedig a funkcionalitásra törekszik, főként tárolásra alkalmazza az erkélyt, így kifejezetten tárolásra alkalmas bútorokkal tölti fel a teret, ahol tökéletesen megfér a barkács holmi és a befőzéshez szükséges felszerelés.

Csodás erkély kültéri falfestékkel

Festés, de hogyan?

Színesebbé varázsolhatjuk erkélyünket, kültéri falfesték használatával. Nem csak a fehér színben kell gondolkozni – nap sárga, halványzöld, pasztell árnyalatok – végtelen a lista. Mindenképp győződjünk meg róla, hogy elegendő mennyiségű és minőségű festéket vásároltunk mielőtt belekezdünk a nagy projektbe – az ár/ érték arányra is figyeljünk oda, hiszen nem keveset spórolhatunk ügyesen úgy, hogy nem megy rá a minőség romlására!

A kültéri falfesték előnye, hogy természetesen fed, mellette pedig ellenáll az időjárás viszontagságainak is. Kifejezetten betonalapra is kapható festék, ami nagyban megkönnyíti a panelházban lakók számára a festékválasztást.

Nem mindegy továbbá, hogy fa vagy fém erkélyről beszélünk.

Fa

Különböző favédő, időjárásálló falazúr is kapható. A festést természetesen megelőzi az alapozás – a fa lecsiszolása, a málló festék eltávolítása – így a festék biztosan tartós marad!
Az erkélyen levő fabútorokhoz is alkalmazhatjuk, így akár két legyet üthetünk egy csapásra. Egy szépen lefestett, stílusos fa bútor nemcsak a szoba éke lehet, hanem az erkélyé is!

Fém

Olajfestékek, korróziógátló alapozók, zománcfestékek kaphatóak, amelyek garantálják, hogy a fém korlát, egyéb erkélyen fellelhető fém részek szépségét, időtállóságát.

Miben különbözik a beltéri falfesték a kültéri festéktől? Használhatom őket egyaránt erkélyen?

A válaszunk nem. A beltéri falfesték a beltérre jellemző adottságokkal bír, amelyek nem elég strapabíróak egy kinti részhez. Egy kültéri falfesték ellenáll az időjárásnak, az esőnek, a hónak, amit egy beltéri nem bírna el – ázás foltokkal tarkított lenne, mállani kezdene. Véd a kifakulástól, az erős napfénnyel szemben – ez egy beltéri színező anyag esetén nem várható el. Színben mindkettő végtelen kínálattal rendelkezik, ámde hangsúlyosan különböző tulajdonságokkal.