Előzzük meg a korróziót!

De mégis mi az a korrózió, és hogyan távolíthatjuk el? Segítünk!

A korrózió egy olyan kémiai reakció, amely kémiai vagy elektrokémiai változások során a fémek felületéről indulva a fémek belseje felé haladva az adott fém felületét visszavonhatatlanul károsítja. Súlyosságát alapul véve megkülönböztethetünk felületi, és a fém mélyebb szintjeit érintő korróziót.

A felületi korrózió könnyedén előfordulhat radiátorokon, csöveken részlegesen-vagy teljes felületüket érintve.

Hogyan távolíthatjuk el a korróziót a fém felületekről?

Ha fém szerkezete ép, akkor elsőként egy drótkefével alaposan átdörzsölve alaposan megszabadíthatjuk az adott felületet a rozsdától. A felületet azonban zsír és portalanítanunk is kell, hiszen erre kerül majd a korróziógátló alapozó. Ha szükséges, mestertapasszal javítsuk ki a felületet, majd csiszolással tegyük azt egyenletessé. Ezt a munkafolyamatot követően újbóli áttörlés szükséges!

Ha a ház külseje rendelkezik fém elemekkel, akkor a korrodálódott felület kezelése elhagyhatatlan lépés a kültéri falfesték alkalmazása előtt!

univerzális kültéri falfesték a rozsdás fém felületek lefedésére

A jó alapozás aranyat ér – szánjuk rá az időt, és energiát!

A jó alapozás aranyat ér – ez valóban igaz, főként a rozsdás felületeken. Ez az alapozás garantálja a rákerülő festék tökéletes fedését és a továbbiakban megkíméli a felületet a korrodálástól.

Hogyan használjuk az alapozófestéket?

Az alapozóréteget általában 1-2 rétegben érdemes felvinni, ennek száradási ideje -festéktől függően- 7-8 óra is lehet. Ezután bármilyen színű beltéri festékkel átkenhetjük a felületet, de csakis olyan festéket válasszunk, amely kifejezetten fémre specializálódott!
A kültéri festék bár strapabíróbb, hiszen az időjárás viszontagságaihoz igazodva készült, ettől függetlenül nem javasolt beltéri használatra.

Ha pedig a ház külsejét szeretnénk megújítani, akkor nagy segítséget nyújthatnak az univerzális kültéri falfestékek, amelyek fa, fém, és műanyag felületeket egyaránt kiválóan befognak.

A korrózióvédelemért alapozással és kiváló minőségű festékkel tudunk fellépni – ezek a festékek megakadályozzák, hogy a fém felülete érintkezzen oxigénnel vagy vízzel, ami beindítja a korróziós folyamatokat.

Az új festéssel megóvjuk eddigi értékeinket és új, esztétikusabb külsőt adunk az adott felületnek.