Így újítsa fel megkopott csempéit költséghatékonyan-bontás nélkül!

Az utóbbi pár évben egyre többet hallhatunk olyan lakás felújítási ötletekről, melyeket saját magunk is könnyen megvalósíthatunk. Ezen cikkünkben a nagyon költséges, és alapanyag igényes, sok porral, és kosszal járó fürdőszoba felújításra ajánlunk egy költséghatékony, és gyors megoldást: a csempe újrafestését.

3+1 érv, hogy miért vágj bele a csempefestésbe:

A csempe festés egy nagyon költséghatékony módszer, ha

  1. nem szeretnénk nagy lakásfelújításba fogni, de meg szeretnénk újítani a megunt fürdőszoba-vagy konyhai csempét.
  2. vagy ha nem fér bele a költségvetésünkbe a meglévő csempe leverése és a felület újbóli csempézése-a munkafolyamatokhoz szükséges alapanyagigénnyel- és a szükséges szakemberek munkadíjáról nem is beszélve!
  3. ha nincs se időnk, se kedvünk hosszú hetekig keresgélni a megfelelő árfekvésű, és megjelenésű csempét-de nem akarjuk semmiképp se tovább nézegetni a megunt, kopott, régi burkolatot.

+1 Ha egyedi, kézi festésünkkel akarjuk ellátni a helyiséget-és nem zavar bennünket az, hogy néha ki kell javítanunk a festésben esetleg keletkező hibákat. (pl. ha egy bútor sarkával megsértjük a már kész, régi festést)

Ha pedig már a csempefestésnél járunk, talán épp ideje lenne a beltéri falfesték színét is megreformálni? Ajánlhatunk hozzá néhány megoldást a saját termékeink közül?

Kiknek ajánljuk a csempefestés technikáját?

Ez a módszer azok számára nyújt megoldást, akik rövidtávban gondolkodnak, gyors, de mutatós megoldást keresnek alacsony költségkerettel.

Kíváncsi, hogy hogyan vágjon bele a csempefestésbe? Segítünk!

  1. lépés: Tisztítás – mint minden festésnél itt is fontos a felület alapos megtisztítása, a megfelelő tapadás biztosításáért. Alaposan mossuk át a csempét, zsír és portalanítsuk a felületet.
  1. lépés: Alapozás – válasszunk univerzális alapozót, ezek úgynevezett tapadóhidat képezve, segítik a festék megtapadását, csökkentve a felválás és lepattogzás esélyét. Alapozás nélkül nincs siker!
  1. lépés: Festés – a festéshez válasszunk minőségi festéket, amelyekkel tartósabb eredményt érhetünk el. A nagyobb felületeket festhetjük festőhengerrel, a mélyebb fugáknál az alapos anyagfelvitelért ajánlott az ecset használata, hogy minden részre jusson az alapozóból és a festékből egyaránt. Festék típusától függően általában két réteg felvitele ajánlott.

öltöztessük új színekbe a lakás csempéit beltéri falfesték segítségével

A megunt színű csempét egyszerűen lefesthetjük.

  1. lépés: Védőréteg – a hosszan tartó eredményért jó, ha valamilyen vízzáró réteget is felviszünk. Ezzel megóvjuk a festékréteget, így az kevésbé lesz hajlamos külső hatásra felpattogni, megkopni. Figyelem! Csempézett padló festése esetén a védőréteg elengedhetetlen, enélkül rövid időn belül újra festhetünk.

Nem vagy benne biztos, hogy milyen beltéri falfestéket válassz a csempék új színéhez? Olvasd el idevonatkozó cikkünket