Önt is elkápráztatja az év színe: az Ultra Viola!

A Pantone minden évben, így 2018-ban is megválasztotta az év színét, amely idén a lila, vagyis pontosabban az ultraviola lett. A színek fontos szerepet játszanak életünk során, még ha ezeket nem is érzékeljük tudatosan.

A lila a hatalom, a luxus színe, ami már az ókorban is nagy jelentőséggel bírt, olyannyira, hogy csak a császár, később pedig az uralkodók és fejedelmek viselhették magukon. Harmóniát teremt a piros dinamizmusa és a kék nyugalma között, látványa lenyugtatja az elmét és az idegeket.

Lila beltéri falfesték a lakásunkban? Naná!

A lila szín nem túl elterjedt a lakásdekorálás területén, épp ezért könnyen kitűnhetünk a tömegből, ha beszerzünk pár lila kiegészítőt, vagy ha bátrabbak vagyunk ennél, akkor az ultra viola beltéri falfesték használatával varázsoljuk egyedivé a lakásunkat. Az ultra violet egy kimondottan erőteljes, telt, dinamikus szín, ezért a világosabb lakások beltéri falfestékének ajánljuk, a sötét lakásokban a kevés természetes fény miatt kissé borúsan hathat. Kimondottan előnyös fehér, krém vagy bézs kiegészítőkkel vegyíteni, de tökéletesen passzol a világosabb fa felületekhez is, mint a tölgy vagy a juhar.

 

az ultraviola beltéri falfesték kiválóan kombinálható fehér és a föld színeivel

Az ultra viola beltéri falfesték tökéletesen mutat a fehér-és a föld színek mellett is.

Színkavalkád stílusosan

Ha nem tartozik a kedvenc színeid közé a lila, de szereted a vidám, több színt vegyítő elemeket, ez a szín is nyugodtan szerepelhet a listádon. Alkalmazhatjuk csak egyes falfelületeken, vagy nagy mennyiségben is- és nyugodtan párosíthatjuk naranccsal, türkizzel, pinkkel, vagy ha nagyon merészek vagyunk akár pirossal is!

A végeredménynek csak a kreativitásunk szab határt, egy dolog azonban garantált: az ultra viola szín vibráló, életteli hangulatot varázsolunk otthonunkba!

További érdekességekre vágysz? Tekintsd meg a témába vágó cikkeinket!