Így fess ombre stílusúra beltéri falfestékkel a falat!

Az ombre festés, ami kilépett a fodrászszalonokból

Az ombre vagyis a színátmenetes stílus leginkább a fodrász divat világából lett ismeretes. Ezzel a kreatív megoldással viszont nem csak hajunkat, de falainkat is igazán egyedivé és trendivé tudjuk varázsolni.

Ombre festés: 2 vagy több színből álljon?

A színátmenetes festés kivitelezéséhez legalább két színű beltéri falfesték szükséges, de akár három vagy négy színt is használhatunk. Ezek lehetnek egyféle szín különböző árnyalatai vagy állhatnak más-más színekből is.

Hogyan kezdjünk neki az ombre festésnek?

Minden ilyen festés elsődleges lépése, hogy jelöljük meg a falat azokon a helyeken, ahol szeretnénk, hogy a színek összeérjenek. A festést kezdhetjük felülről lefelé vagy fentről lefelé, a lényeg, hogy szépen, fokozatosan haladjunk. A kiválasztott színeket hengerrel vagy ecsettel vigyük fel a falra. Ahol a színek találkoznak egymással, ott dolgozzuk össze őket, hogy egy szép és egymással harmonizáló színátmenetet kapjunk.

Teremts ombre hangulatot speciális falfestési technikákkal!

Milyen módszerrel mosható össze a beltéri falfesték?

Erre többféle technika, megoldás is létezik. A színeket összedolgozhatjuk többek között ecsettel, festékszóróval vagy szivaccsal is.

Szivacs – itt fontos, hogy a színek egymásba érjenek. A szivacsot először benedvesítjük majd ezután óvatosan, de mégis határozottan tapintgatjuk a falat, lehetőleg a világosabbtól haladjunk a sötétebb szín felé.

Különleges minták beltéri falfesték és hétköznapi eszközök segítségével.

Ecset – az ecsettel laza festő, apró mozdulatokkal festhetjük össze a két színt.

Festékszóró – az egyik leggyorsabb ombre festési módszer. Az egyik színt felvihetjük hengerrel majd a másikat a festékszóróval, mellyel könnyen összekapcsoljuk a kettőt. Esetleg mindkét színt festékszóróval visszük fel a falra. Lényege, hogy vízzel hígítva a beltéri falfesték folyamatosan világosodik.

Téged is rabul ejtett az ombre világa? Megértjük! Kattints, és válaszd ki a hozzád illő beltéri falfestékek színeit!