Hogyan hozható ki a legtöbb a maradék beltéri falfestékből?

A lakásfestésből, felújításból megmaradt festékkel általában nem tudunk mit kezdeni. Vagy elraktározzuk későbbre vagy odaadjuk valakinek, vagy minden észérv ellenére egyszerűen kidobjuk. Egy kis kreativitással viszont remekül felhasználható, igazán egyedivé tudja varázsolni otthonunkat egy kevés beltéri falfesték is.

Nézzük meg hogyan!

falfestés házi készítésű festősablonokkal

Egyszerű, otthoni alapanyagokból is készíthetünk festősablonokat, mint pl. kartonból

Dekoratív falak!

A maradék beltéri falfesték tökéletes megoldás arra, hogy tapéta és matrica helyett falainknak egyedi megjelenést adjunk.

Festhetünk különböző mintákat, geometriai alakzatokat, motívumokat és nem is kell hozzá más, mint egy kis kézügyesség és kreativitás. Akár az egész falat vagy csak egy bizonyos részét is dekorálhatjuk. Egy tűvékony ecset segítségével egy idézetet, gondolatot is írhatunk a falra. Fontos, hogy jól válasszuk ki azt a területet, amire alkotni szeretnénk, hogy összhangba kerüljön a szobával. Ilyen hely például az ágy vagy a kanapé fölött, előszoba falán, a tévénél, az étkezőasztalnál vagy a lámpa mellett, fölött, de rengeteg más területen is jól mutatnak ezek a dekoratív festések.

Kreatív beltéri falfestési megoldások

Unalmas a falfestése? Dobja fel egy foltban felfestett színes hatszögekkel!

Hangsúlyos területek!

Minden lakásban olyan részek, amelyek kicsit elhatárolódnak a többitől. Ezeket kiemelhetjük, elkülöníthetjük, ha más színűre festjük őket vagy egy keretet adunk nekik. De akár mi magunk is létrehozhatunk különböző tevékenységekre szánt területeket. Kialakítható tanuló vagy dolgozó sarok, esetleg a hobbink területét más színbe boríthatjuk. A konyhában hangsúlyt adhatunk pl. a fűszereknek, a felakasztott bögréknek és még számtalan apró helynek adhatunk új külsőt.

Dobja fel a lakás bármelyik helységét egy ötletes dekorációval!

Ugye mennyi mindenre jó a beltéri falfesték? Tekintsd meg kreatív falfestési technikákról szóló cikkünket.