Falpanel: ha nem elégszel meg a beltéri falfestékkel

Ha szeretnénk az új beltéri falfestéket feldobni valami igazán látványos, de mégis stílusos dekorációval, akkor válasszuk a falpanelt! Olyan mutatós falburkolatról van szó, amelyek túlmutat a tapéta világán. Funkciója szerint lehet falvédő, ágyvég, előszoba-, vagy tv fal, de tetszés szerint a szoba bármely részébe elhelyezhető.

Miből készül a falpanel?

Több, különböző anyag és minta közül választhatunk. A falpanel többek között lehet textilbőr, fa, műbőr, pvc vagy cukornád. Egyes panelek beszerezhetőek méretre vágott formában, míg más paneleket tetszés szerint a vevő által szabadon alakíthatóak. Könnyen tisztítható, és felrakása nem igényel szakembert.

Egy kis kézügyességgel saját magunk felrakhatjuk a falpaneleket.

A falpanel kiváló kiegészítése lehet egy jól megválasztott beltéri falfestéknek.

A falpanel igazán változatos megjelenésű mind a színét, mind az anyagát tekintve

De lássuk is, hogy hogyan helyezhető a falpanel a falra:

Mire lesz szükségünk a munkálatokhoz?

beltéri falfesték
– ceruza vagy kréta
– vágóeszköz
– mérőszalag
– ragasztó
– falpanel

1. lépés: A kiválasztott felület előkészítése

Első lépésként fontos, hogy megfelelő felületet biztosítsunk. A falnak száraznak, simának és pormentesnek kell lennie. A megtisztított falra vigyük fel a korábban kiválasztott beltéri falfestéket, ami megjelenésében harmonizál a falpanellel.

2. lépés: Mérés, és méretre vágás

Mérjük fel az adott területet és jelöljük be, hogy hogyan szeretnénk díszíteni. Ezután a panelen mérjük ki és jelöljük azokat a nagyságokat, formákat, amit a falra szeretnénk tenni, majd a legnagyobb pontossággal vágjuk ki őket.

3. lépés: A falpanelek felragasztása

A panelek csakis ragasztóval helyezhetőek fel! Nem kell az egész hátoldalukat bekenni, elég, ha csak néhány ponton teszünk rá ragasztót. A felhelyezés után várjunk néhány órát, míg a ragasztó megköt és helyezzük vissza a bútorokat.

A panelek gipszkartonra, vakolt vagy festett falra, illetve tapétára is felragaszthatóak. Nem helyezhetőek azonban vizes helységekbe vagy állandó magas hő közelébe, csak a kimondottan erre kialakított panelek.

Könnyen stílussal ruházhatunk fel egy egyszerű szobát is a megfelelő faldekorációval.

Újítsd meg Te is otthonod falait! Első lépésként válaszd ki a lakásodhoz illő beltéri falfestéket a kínálatunkból!