Diszperziós falfesték beltérre

Lakásunk igazi otthonná formálásához gyakran az kell, hogy átrendezzünk elemeket, vagy éppen új színben lássunk viszont egy-egy helyiséget. A felújításból pedig általában a beltéri falak sem maradhatnak ki. Jó minőségű diszperziós falfesték beszerzése a cél? Érdemes szétnézni a Színvilág kínálatában!

A változó igényekhez a falfestékeknek is igazodnia kellett

A falfesték kiválasztása során mérvadó lehet, hogy milyen lesz az alkalmazási terület és az igénybevétel erőssége. Feltétlenül szükséges-e például, hogy mosható is legyen a festék, vagy elegendő számunkra, ha az alap felhasználási célját nyújtja. Arról nem is beszélve, hogy nemcsak egyfajta fal létezik, de gipszkarton- és faforgács alapú falszerkezet, tapéta, üvegszövet, de akár vakolt tégla vagy betonelemek is. A mai modern falfestékeknek ehhez a sokszínűséghez pedig mind igazodnia kellett, így gyakorlatilag egy tengernyi kínálat áll már a rendelkezésünkre.

Az egyik legrégebbi festék típus a mészfesték. Népszerűsége a mai napig lankadatlan, hiszen viszonylag olcsón beszerezhető, környezetbarát, és jól bírja a gyűrődést. Habár valóban akadnak előnyös tulajdonságai, nem érdemes arról megfeledkezni, hogy nem minden felületre hordható fel, illetve egy idő után repedezésnek indulhat. Ezeket a tulajdonságokat képes áthidalni egy diszperziós falfesték. A diszperziós beltéri falfesték a ma elérhető egyik leginnovatívabb típus, és fölényeivel igen hamar kispadra ültette a versenytárgyait. Minden olyan tulajdonság megvan benne, ami csak egy modern falfestéktől elvárható.

Diszperziós falfesték: úttörő választás a falfestésben

A diszperziós falfesték arról kapta a nevét, hogy a diszperzió szó szétszóródást, eloszlást jelent. Ebből pedig máris egyértelművé válik, hogy egy olyan festéktípusról van szó, ami egy rendkívül egyenletes elterülést tesz lehetővé. Pont ezért állja meg olyan jól a helyét a beltéri falfestés során. Egy ideális filmet képez a felületeken, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a vártnál talán tökéletesebb végeredményt láthassunk viszont a falakon. Nem ez az egyetlen előnye azonban egy diszperziós falfesték fajtának. Mutatjuk a továbbiakat!

  • Nem repedezik meg, nagyon lassan kopik, és szuper a színtartóképessége is, így a diszperziós falfesték egy igazán hosszú távú választásnak ígérkezik
  • Kedvező a lég-és páraáteresztő képessége, ezáltal elkerülhetjük a makacs penészesedést, gombásodást
  • Alig van benne oldószer vagy olyan plusz adalékanyag, amelyek kipárolgása káros hatással lenne az egészségre
  • A diszperziós beltéri falfesték nem gyúlékony, így teljes biztonsággal vihetjük fel a falakra
  • Általában két réteg is elegendő ahhoz, hogy esztétikus és foltmentes végeredményt érhessünk el
  • Sok esetben nem követel meg speciális előkészületeket, de olykor elkerülhetetlen a falfelületek javítása vagy alapozása.
  • Általában két réteg is elegendő ahhoz, hogy esztétikus és foltmentes végeredményt érhessünk el
  • A diszperziós falfesték jól javítható, így egy későbbi „baleset” során sem kell majd a teljes falfelület újrafestésén gondolkodnunk

Ezek a típusú falfestékek igazán felhasználóbarátok, de ennek ellenére érdemes körbejárni a témát, ha egyszer mi magunk vágunk bele a felújításba. Például, hogy milyen arányban hígíthatóak, mennyire színezhetőek és milyen festőszerszámokat érdemes választani.

diszperziós falfesték tökéletes fedéssel
Felújítana, átalakítana? Válasszon jó minőségű beltéri festékeket a Színvilág kínálatából!

A diszperziós beltéri falfesték hátrányai között említhető, hogy a vártnál több réteg felvitele esetén csökkenhet a páraáteresztő képessége. Ezen felül az olyan helyiségekben, ahol fennállhat a párásodás veszélye, ott gyengébb minőségű termékeknél érdemes lehet gombaölő adalékot tenni a diszperziós falfesték keverékébe. Egy jó minőségű diszperziós falfesték azonban általában már tartalmazza ezt a tulajdonságot.

A rohanó hétköznapok modern megoldásokat kívánnak meg

A diszperziós beltéri falfesték egyik legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag gyerekjáték lesz vele a festés. Gyorsan és egyszerűen tudhatjuk le a falfelújítással kapcsolatos terveinket. Használatuk nem igényel meg különösebb szaktudást, így azok is bátran nyúlhatnak a diszperziós beltéri falfesték után, akik egyébként még soha nem festettek korábban. A felvitelhez elegendő lesz egy festőhenger beszerzése, hiszen ezzel érhetjük el a legtartósabb és legszebb végeredményt. Léteznek ma már előre színezett, de akár utólag színezhető változatok is, amelyekkel kedvünk szerint keverhetjük ki a megálmodott színvilágot.

Színvilág, a beltéri falfestékek birodalma

A Színvilág kínálatában diszperziós falfesték típusok széles skálájával várjuk mindazokat, akik falfelújításban gondolkodnak. Webáruházunkban többféle márkát és árkategóriát kínálunk, így bárki találhat az igényeihez passzoló terméket. Ezek a festékek különféle tulajdonságokkal kerülnek fel a boltok polcaira, melyeket a mi kínálatunkban is megtalálhat. A különbség általában a fedőképességben van, de megtalálhatók speciális tulajdonságokkal (pl. mosható) felruházott diszperziós falfesték fajták is. A diszperziós beltéri falfesték esetében a lehengerlő megjelenésről sem feledkeztünk meg, így szebbnél-szebb színekből találhatjuk meg az ideális jelöltet.


Megfizethető diszperziós falfesték után nézelődik? Önt is örömmel várja a Színvilág kínálata!