Beton és lábazat festékek

Színek(0)

Márka(0)

16 találat

Beton és lábazatfesték


A lábazat az épület oly sokszor elfeledett „hőse”, hisz alapvető védelmet és támaszt nyújt, így joggal érdemli meg a gondoskodást. A kiváló minőségű kültéri beton- és lábazatfestékkel történő festés nem csak, hogy megsokszorozza a lábazat ellenálló képességét, de vele együtt a komplett ingatlan megjelenése is felvillanyozódik. Ha termékkínálatunkból választ, biztos lehet benne, hogy otthona lábazatát a legjobb megoldásokkal védheti meg – mindezt egyszerűen, mindössze egy-két ecsetvonással!

kültéri betonfesték, lábazatfesték színek széles választékban

A lábazat fontossága – ne hanyagoljuk el!


Amikor lakókörnyezetünk felújítására kerül a sor, akkor teljesen természetes az, hogy merőben más színt kap a ház homlokzata, lefestjük a kerítést, és rendbe szedjük az egész portát. Ott van azonban a ház lábazata is, amit hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, pedig nagyon is döntő szerepet játszik az épület általános megjelenésének kialakításában, és persze szerkezeti integritásában.

Az épület lábazata nem csupán díszítőelem: többféle célt szolgál, amelyek mind-mind hozzájárulnak a komplett szerkezet műszaki állapotához. Mivel összekötő alapként funkcionál a falak és a talaj között, védelmet nyújt a környezeti hatásokkal, mechanikai sérülésekkel, és a nedvesség beszivárgásával szemben is. Éppen ezért eme létfontosságú elem hosszú élettartamának és megjelenésének biztosítása érdekében, a kültéri beton-és lábazati festés egyszerűen nélkülözhetetlenné válik.

A lábazat védi a falak alsó részét az esőzéstől, a havazástól, a talajmenti fagykároktól és egyéb időjárási viszontagságoktól. Azáltal, hogy nem engedi a nedvességet beszivárogni az alapzatba, megőrizi a szerkezet épségét, és megelőzi a későbbi visszafordíthatatlan károkat – az épület beázása elsősorban ezen a felületen indul meg! Mindazonáltal azt is érdemes megemlíteni, hogy az épület külső falainak alsó része igen érzékeny a mechanikai hatásokkal szemben is, legyen az akár a talajról felverődő sár, törmelék, vagy véletlen ütésből származó sérülés. Mivel a lábazat pajzsként működik, eltéríti az efféle hatásokat, csökkentve az épület károsodásának kockázatát.

Az imént említett tényezőkből kifolyólag, a lábazatnak erős és jó minőségű anyagból kell készülnie, így leggyakrabban betonra, kőre, téglára, műkőre, vagy műgyantás változatra esik a választás. A projekt azonban itt még közel sem ért véget, hiszen az igazán tartós végeredményét, egy plusz bevonat is kelleni fog. A lábazati festék, avagy betonfesték extra védőréteget képez a felületen, így akár megelőző jelleggel is használható.

Vízálló kültéri lábazatfesték, betonfestékMegfizethető kültéri lábazatfesték árak? Velünk megtalálja számításait!

Mire jó a kültéri lábazatfesték, betonfesték?


Habár többféle betonfesték és lábazati festék van a piacon, nem érdemes a legelsőt leemelni a polcról, ami a kezünk ügyébe kerül. A magas kötőanyag tartalmú, vízálló lábazatfesték például olyan bevonatot képez a felületen, amin keresztül a csapadék egyszerűen nem képes áthatolni. A szemcsés lábazatfesték, vagyis a szemcsés lábazati vakolat pedig azért is olyan előnyös, mert sokkal jobban ellenáll a kopásnak a műgyanta tartalmának köszönhetően. Egy picit a felületkezelésnél maradva, jó tudni, hogy ezeket a termékeket, csakis ép, tiszta és hibamentes vakolatra szabad felvinni a tartós végeredményért. Ha úgy ítéljük meg, hogy valahol púposodik a vakolat, vizesedik a lábazat, vagy egy-két helyen lepattogzott már a festék, akkor ezeket mindenképpen el kell távolítani, a hibákat pedig kijavítani.

A lábazat esetében tehát a megfelelő termékekkel történő festésnek, vakolásnak nem csak esztétikai, de stratégiai jelentősége is van. Mint, ahogy említettük, a talajhoz közeli elhelyezkedése miatt ez az elem fokozottan ki van téve a zord időjárási körülményeknek, a hőmérséklet-ingadozásoknak és a mechanikai megpróbáltatásoknak.

A kültéri betonfesték és lábazati festék olyan védőgátat hoz létre, amely megvédi a lábazatot az esőtől, a hótól, az UV-sugárzástól és más környezeti tényezőktől. Az extra védőréteg még a későbbi problémákat, például a párásodás miatti penészesedést is képes kiküszöbölni, így a bent lakók is fellélegezhetnek.

A speciálisan kültéri alkalmazásokhoz kifejlesztett betonfesték használatával a lábazat felülete fokozott tartósságot és kopásállóságot nyer. Ez biztosítja, hogy hosszú időn keresztül, még kihívást jelentő időjárási körülmények között is megőrizze állapotát, színét és felületét. További előnyük közé sorolható, hogy bizonyos festékek akár járófelületekre is felhordhatóak a magas kopásállóságuk miatt.

Nem mellesleg, egy megfelelő termékkel kezelt lábazat klasszisokkal magasabb szintre emelheti otthonunk általános megjelenését, felvillanyozva a sablonos homlokzatot, és kiegészítve a ház építészeti stílusát és színvilágát.

Minőségi betonfesték, lábazati festék? Széles kínálattal várjuk!


Mint, ahogy kiderült, a kültéri beton és lábazati festékek esetében nem árt jó minőségben gondolkodni, így mi is ezen szemléletmód alapján alakítottuk ki termékpalettánkat. A Színvilág webáruházában nem csak kiváló minőségű festékeket talál, de elkötelezettek vagyunk a legkülönfélébb igényeket kielégítő, változatos termékválaszték kínálata iránt. Legyen szó matt felületű, műanyag bázisú, netán szemcsés lábazatfesték típusról, nálunk csakis nívós márkák termékei szerepelnek, akárcsak a Héra, az Akropol, az Aquapala vagy éppen lábazati vakolatunk a Thermotek! Festékeink megfelelő alkalmazás esetén hosszú távú védelmet nyújtanak a lábazatoknak, és éveken át megőrzik annak újszerű állapotát.

Ötlete sincs, hogyan fogjon hozzá? A megfelelő termék kiválasztása bonyolult feladat lehet azoknak, akik először vágnak bele ilyen projektbe. Szerencsére szakértői csapatunk mindig készséggel áll rendelkezésére, hogy segítsen kiválasztani a tökéletes terméket, akár a színválasztással, akár a műszaki információkkal kapcsolatban akadt volna el!

Kültéri betonfesték, lábazatfesték vásárlását tervezi? Nálunk kényelmesen megteheti!


Tudjuk, hogy a különféle festékek és kellékek beszerzése nehézkes feladat lehet, különösen, ha nagy mennyiségre van szüksége a lábazatfestéshez. Hogy kényelmesebbé tegyük a vásárlást, gazdaságos, akár 14 literes kiszereléseket kínálunk, így semmi szükség többször fordulni! Ráadásul nálunk a cipekedéstől sem kell tartania, mivel a házhozszállítás előnyeit élvezheti. Csak válassza ki a termékeket, adja le a rendelését, majd dőljön hátra és pihenjen, miközben mi a csomagját egyenesen a küszöbéig visszük!

Kedvező lábazatfesték ár a SzínvilágnálMinőségi termékpaletta, kiváló lábazatfesték ár!

Kültéri betonfesték színek, lábazatfesték színek


Elmúltak azok az idők, amikor a lábazati festékek csak unalmas és snassz árnyalatokban voltak elérhetőek. Napjainkban a lakástulajdonosoknak megvan az a páratlan lehetősége, hogy a színárnyalatok széles skálájából válasszanak, amelyek nem csak védik a ház lábazatát, de fokozzák otthonuk általános vizuális vonzerejét is. A festéktechnológia fejlődésének és a neves márkák, például a Héra, az Akropol és az Aquapala kreativitásának köszönhetően a lábazatfestékek ma már izgalmasabb árnyalatokban is elérhetőek. A letisztult fehér árnyalattól kezdve a klasszikus antracit szürke és föld színeken át, egészen a színpompás, vidám árnyalatokig, mint a sárga, kék, piros vagy zöld!

  • Sokszínű a paletta

Online áruházunkban színválaszték sokaságát fedezheti fel, így megtalálhatja az otthonához és lakókörnyezetéhez passzoló színt, akár modern, minimalista megjelenésre, akár időtlen, klasszikus bájra vágyik! A fehér szín például még mindig óriási népszerűségnek örvend, hiszen igazi örökzöld választás. Kifinomultságot és tisztaságot sugall, és könnyedén harmonizál a különféle építészeti stílusokkal és más egyéb színekkel az udvarunkon. A szürke árnyalatok, akárcsak az antracit szín a minimalista stílust képviseli, mivel visszafogott eleganciát kölcsönöz bármelyik épületnek. A földszínek, mint például a barna vagy bézs igazi mediterrán hangulatot teremtenek, és egy olyan hívogató légkört, amibe öröm lesz hazatérni. Az élénkebb, vidámabb színek, például sárga, kék, vagy zöld pedig azonnal energiával villanyozzák fel otthonát, kifejezve ezzel egyedi stílusát és kreativitását.

  • Egyedi színkeverés?! Ilyen is van!

Habár széles a paletta a színek tekintetében, mégis előfordulhat, hogy valaki olyan árnyalatot álmodott meg a házikójára, ami nem áll rendelkezésre a standard színválasztékunkban. Aggodalomra azonban így sincs ok, hiszen szinte bármilyen egyedi színt ki tudunk keverni! Illetve vannak speciális betonfestékeink is, így találhat olyan kivitelt, melyet például medencére, garázsban és útburkolatra is lehet használni. További információért, és az egyedi kültéri betonfesték színek keveréséhez, kérjen tőlünk ajánlatot az info@szinvilag.hu email címen, hogy szakértőink együtt dolgozhassanak Önnel a kívánt árnyalat megalkotásán!