Lazúrok és faanyagvédők

49 találat

Megjelenítve 1 / 3

További termékek betöltése

Lazúrfesték

A fából készült elemek nemcsak napjainkban, de már évszázadokkal ezelőtt is közkedvelt választásnak bizonyultak. Ahhoz azonban, hogy sokáig megőrizhessék eredeti szépségüket, gondos törődést igényelnek. A Színvilág kínálatával ezt könnyedén megvalósíthatja, hiszen lazúrfesték és faanyagvédők széles kínálatával várjuk!

A fa felülmúlhatatlan szerepe otthonunkban


Ha lakberendezési tárgyakra, nyílászárókra, burkolatokra vagy kültéri elemekre gondolunk, akkor a legtöbb embernek óhatatlanul is a fából készült termékek jutnak az eszébe. Ez talán nem is olyan meglepő, hiszen a valódi fa a mai napig párját ritkító szépségnek számít.

A természetes alapanyagokból készült elemeket szinte mindenki kedveli, hiszen felhasználásukkal egy sokkal hangulatosabb és barátságosabb enteriőr alakítható ki, mind a lakáson belül, mind kívül. Egy gyönyörű komód vagy étkezőasztal már önmagában is felér egy esztétikai élménnyel, de ha a fából készült tárgyak vannak túlsúlyban, akkor egy tökéletes atmoszférát alakíthatunk ki. Általános tény, hogy az emberek leginkább a természetes anyagok között érzik jól magukat. Ezáltal egy ilyen szemléletben berendezett lakás sokkal jobb hatással lehet a közérzetünkre is, mintha műanyag, vagy éppen fémből készült elemekkel vennénk magunkat körbe.

A fa másik előnye, hogy mivel egy naturális, semleges színárnyalatról van szó, gyakorlatilag bármilyen színnel és stílusirányzattal jól fog mutatni. A szakembereknek sincs nehéz dolga, hiszen egy könnyen megmunkálható, alakítható anyagról van szó. Szinte bármelyik fafajtából készülhetnek egyedi és utánozhatatlan darabok.

A fából készült elemek hátránya


Az imént olvasottak alapján joggal jelenthető ki, hogy a fából készült darabok egy időtlen vizuális megjelenést tartogatnak a leendő tulajdonosok számára. Érdemes azonban kicsit megvizsgálni azt is, hogy ezt az élményt hogyan tarthatjuk fent a lehető legtovább.

Sokan kedvelik a fát, hiszen az esztétikai szempontokon túl, rendkívül hosszú élettartammal is kecsegtetnek - ámde csak akkor, ha oda odafigyelünk a rendszeres ápolásra. Mivel a fa egy élő anyag, ezért évről-évre alakulhat, változhat a külleme. Előnytelen feltételek mellett számolnunk kell korhadással, vetemedéssel, elszíneződéssel, vagy akár szilánkosodással is, amely még balesetveszélyes is lehet. A fa tehát folyamatos törődést fog igényelni ahhoz, hogy évek múlva is úgy fessen majd, ahogy eredeti állapotában. Ez a tényállás a benti bútorok, nyílászárók, burkolatok esetében is állja a helyét, hiszen attól függően, hogy mire használjuk őket, nagy igénybevételnek lehetnek kitéve. A kertesházban lakóknak egy kicsit nagyobb fejtörést okozhat ez a kérdés, hiszen sok esetben egy fa kerítés, fa kerti tároló, vagy éppen fa garázs is eshet a szabad ég alá. A kültéri szerkezetek esetében fokozott figyelemmel kell lenni a felületvédelemre, hiszen itt már sajnos számolnunk kell az időjárás viszontagságaival is. Amíg a lakás falain belül egy fa bútorra csak maximum kiborul egy pohár víz, addig egy fa kerítés folyamatosan ázik-fázik az udvaron.

Lazúrfesték Felújításra váró felületek? Hagyja meg eredeti állapotát, vagy villanyozza fel a különféle lazúr színek segítségével!

Nem kell azonban megijedni, hiszen ha kellő figyelmet fordítunk erre az apróságra, akkor a fából készült elemek sokáig díszíthetik majd otthonunkat, vagy éppen udvarunkat. Megfelelő ápolószerekkel ugyanis nagyon eredményesen karbantarthatók.

Hogyan ápoljuk a fát?


Ne feledjük tehát, hogy egy fából készült elem gyönyörű, egészen addig, amíg törődünk vele. A felületvédelem pedig elengedhetetlen lesz ebben a történetben. Ma már számtalan lazúrfesték, faanyagvédő található meg, így nekünk csak be kell szerezni azokat, és nekiállni a munkának.

Alapos előkészítés

A felületvédelem alapszabálya, hogy csakis tiszta felületen dolgozzunk, így az első lépés az alapos tisztítás lesz. Amennyiben kiálló részek is vannak a fán, előbb ezektől is meg kell váljunk. Gondos csiszolással, majd portalanítással remekül előkészíthetjük a felületeket. Ez a lépés azért is olyan lényeges, hiszen csak így garantálható, hogy a lazúr valóban tartós hatású lesz majd a felületen.

Amennyiben kültéren található faanyagról van szó, akkor a lazúrozás és egyéb védőbevonatok felvitele előtte, sort kell keríteni a megfelelő alapozó előkezelésre is. Az alapozók elsődleges feladata a fa belső szerkezetének védelme. Ezen felül szerepük kicsit hasonló az imént említett előkészítéshez. Mivel mélyen beszívódnak a fába, ideális tapadást biztosítanak a további felületkezeléshez. Az alapozó tekintetében dönthetünk oldószeres vagy vizes bázisú típusok mellett is.

Megfelelő felületvédelem

A megfelelően előkészített és már lealapozott faanyagok külső bevonatához, a lazúrfesték a legoptimálisabb választás. Csak így érhető el ugyanis, hogy megadjuk a megfelelő gondoskodást a fából készült elemeknek, szerkezeteknek, és megvédjük azokat az idő vasfogától, vagy éppen a káros időjárási körülményektől. Webáruházunk kínálatát nézegetve azonban sokakban felmerülhet a kérdés, hogy melyik a legjobb lazúr céljaik megvalósításához.

Mi az a lazúr?

A lazúr egy olyan mesterséges- vagy természetes gyantán alapuló keverék, amely kiváló megoldást nyújt a fa felületek védelmére, hiszen egy észrevehetetlen bevonatot képez rajtuk. Legfontosabb előnyei között említhető, hogy úgy számolhatunk le felületek további károsodásával, hogy mindeközben megmaradhat a fa eredeti színe és rajzolata.

Milyen lazúrfestékek léteznek?


A lazúrok többféle módon csoportosíthatók, hiszen létezik vékony- és vastag lazúr, kültéri- és beltéri, természetes vagy szintetikus alapanyagú, de akár színes lazúrfesték is.

A vékony lazúr, vagy átlátszó lazúr azt jelenti, hogy a festék pigmentjei annyi fényt engednek át, hogy még így is megmarad a kezelt fa eredeti mivolta. Felhasználásuk során legalább két réteg szükséges a kellő védelem kialakításához, és gyakorlatilag bármilyen fafelület esetében használhatjuk. Kevésbé ajánlatos azonban kültéri faszerkezetek esetében. A minimális pigmentszám ugyanis egyet jelent azzal is, hogy a felületek kevésbé, vagy egyáltalán nem lesznek védve a káros UV-sugárzással szemben.

A vastag lazúr ezzel ellenben a mérettartó faszerkezetek (pl. nyílászáró) esetében lehet előnyös választás, hiszen ha mozogni kezd a fa, akkor megrepedezhet, megsérülhet a védőréteg. Többnyire egy réteg is elég lesz belőle a tökéletes végeredményhez, hiszen vastagabb filmréteget képez a felületeken. Az azonban itt megemlítendő, hogy habár valóban vaskosabb lesz a bevonat, nem lesz olyan rugalmas, mint a vékony lazúrfesték esetében.

Lazúrfesték A Színvilág kínálatában minőségi festékek és lazúr színek sokaságával várjuk!

De ugye nem változik meg a felület kinézete?


A lazúrfesték fogalma hallatán sokan visszariadnak, hiszen azt gondolják, hogy egy ilyen átalakítással a fa eredeti külleme is megváltozik majd. Ez azonban szerencsére egy téves feltételezes, hiszen habár léteznek különféle lazúr színek, avagy színes lazúrfesték is, egy ilyen felújító kezelés nem változtatja meg a fa felületét. A kezelt fa színe és erezete a lazúrozás után is látható marad majd.

A lazúr színek esetében szintén széles a termékkínálat, hiszen szebbnél-szebb árnyalatok közül találhatjuk meg az igazit. A fenti megállapítás azonban itt is megállja a helyét, miszerint még egy színes lazúrfesték mellett is felismerhető marad majd a fa szerkezete. És csupán egy kis új ragyogást, frissességet kölcsönöznek majd a felületeknek. A Színvilág kínálatában lazúr színek széles skálájából választhatunk!

Későbbi felújítás, utóápolás gondolata


A „melyik a legjobb lazúr” kérdéskör után, felmerülhet az a gondolat is, hogy mennyi ideig nem kell majd törődnünk egy újabb felújítással, avagy mennyire lesz tartós egy lazúrfesték.

A lazúrfesték, vagy bármelyik más festék, felületápoló anyag esetében ugyanúgy elmondható, hogy a végeredmény csak akkor lesz tartós, ha mindig szem előtt tartjuk a gyártói előírásokat. Nem ördögtől való dolog ez azonban, hiszen minden festékes kanna hátulján megtalálható a felhasználási utasítás, de nem szégyen segítséget kérni sem. Visszakanyarodva az eredeti kérdésre, a lazúrfestékek is igényelnek bizonyos időszakonként egy kis megújulást. Nem kell azonban megijedni, hiszen egy minőségi sötét lazúr esetében akár 8 évig is húzhatjuk a bevonatokkal, világosabb típusok esetében pedig elég nagyjából 3 évente az ecsethez nyúlni. Mielőtt azonban a lazúr felújítására adnánk a fejünket, minden esetben győződjünk meg arról, hogy a már felületen lévő anyag kompatibilis lesz-e az új bevonó szerrel!

Önt is várja a Színvilág kínálata!


A felületi védőréteget biztosító lazúrozásra számtalan lazúrfesték található meg a webáruházunkban. Kínálatunkat gondosan válogattuk össze, így csak olyan neves gyártókat hívtunk segítségül, akárcsak a Bondex, Lazurán, Milesi, Sadolin, vagy épp a 7016 termékei.

Ennek hála, a Színvilág termékpalettájával a bevonatok minőségi és hosszan tartó védőhatása szinte garantált! Rendkívül gyorsan száradó, dekoratív felületeket eredményező, és könnyedén használható termékeket kínálunk mindazoknak, akiknek fontos a fából készült felületeik védelme. Az extra hatékony felhasználásra is gondoltunk, hiszen kínálatunkban már olyan lazúrfesték is megtalálható, amely univerzális megoldást kínál problémáink gyors és megbízható kezelésére.

Különféle lazúr színek? Nálunk ebből sem lesz hiány, hiszen az elragadó természetes színektől kezdve a mámorító vöröses árnyalatokon át, egészen a legsötétebb színekig válogathatunk! Nézzen szét kínálatunkban és élvezze ki a házhozszállítás nyújtotta kényelmet!