Vékonyvakolatok

Márka(0)

21 találat

Megjelenítve 1 / 2

További termékek betöltése


VÉKONYVAKOLATOK

homlokzati vakolat készítése Házfelújítás során, vagy az építkezések befejező projektjeként szóba kerülhetnek a festési, vakolási munkálatok. A Színvilág webáruházában a felhasználói igényeket figyelembe véve, többféle lehetőséget kínálunk tervei megvalósításához. Elragadó vakolat színek tárházával, és kiváló minőségű Dryvit vékonyvakolatokkal várjuk!

Adja le a rendelését a választott termékekre és élvezze a házhozszállítás kényelmét!

Mi az a vékonyvakolat?

A kültéri falak, homlokzat vakolása egy alapos tervezéssel indul meg, ami magába foglalja a megfelelő vakolóanyagok kiválasztását. Sokan még mindig összekeverik a nemesvakolat és a vékonyvakolat fogalmait, pedig két eltérő tulajdonságú termékről van szó. A nemesvakolat egy olyan anyag, amelyet közvetlenül egy rétegben is elég felhordani a csupasz tégla-vagy betonfalakra. Mivel alapvakolatként is tekinthetünk rá, a felvitel után máris alkalmassá válik a következő réteg (avagy színes vakolat) fogadásra. Ez a típus zsákos kivitelben kerül a forgalomba, és felhasználás előtt vízzel kell elkeverni. A vékonyvakolatok ezzel ellenben már vödrös kiszerelésbe kerülnek, és kész vakolatoknak is szoktuk őket hívni, mivel előre kikeverten kerülnek a boltok polcaira. Elég csupán egy kicsit összekeverni a saját verdében, és máris használhatjuk. Lényeges különbség azonban a nemesvakolathoz képest, hogy a vékonyvakolatok egy egyfajta fedőréteget, díszítőréteget képeznek a felületen, és megfelelő alapvakolatra tudjuk csak felvinni. Habár mindkettőnek megvannak a maga előnyei, a vékonyvakolatok esetében már készen kapjuk a terméket, és nem kell hozzá kimérni a megfelelő mennyiségű vizet sem.

A vékonyvakolat tulajdonságai összefoglalva:

 • egy rendkívül dekoratív fedőréteg készülhet belőle, hiszen a színező vakolat számtalan árnyalatban elérhető
 • a struktúra tekintetében is gazdag felületvilággal találkozhatunk (pl. kapart, dörzsölt vakolat)
 • előre kikevert, feldolgozásra kész anyag
 • gyerekjáték lesz vele a munka, a vékonyvakolat könnyen eldolgozható
 • mind régebbi, mind újépítésű házak fedővakolataként megállja a helyét
 • optimális a páraáteresztő képessége
 • hőszigetelő rendszerek páratlan fedővakolata lehet

Miért fontos az alapozás és hogyan valósítsuk meg?

Mint ahogy azt már említettük, a vékonyvakolatok felvitele előtt vakolatalapozót kell felhordani a felületre. Ezt érdemes a fedőréteg előtt minimum egy nappal elvégezni, hogy a tökéletes száradás garantálva legyen. Abban az esetben, ha a vártál sűrűbb lenne az alapozó, akkor 5-10%-os mértékben hígíthatjuk víz hozzáadásával. Az alapozó felhordása otthoni körülmények között is megvalósítható. Nem szükséges hozzá speciális szaktudás, illetve különleges eszköz sem – ecsettel vagy hengerezéssel megoldható. A Színvilág kínálatában is találhat megfelelő terméket a kivitelezéshez. A Thermotek Kolor vakolat alapozó egy felhordásra kész termék, ami egyet jelent azzal, hogy csak egy alapos elkeverést fog igényelni. Kiváló megoldást nyújt a vékonyvakolat alapjainak előkészítésére, hiszen használatával optimális tapadást biztosíthatunk. A Thermotek Kolor vakolat alapozó már egy rétegben is megfelelő megoldást nyújt a tartós alapozásért. homlokzati vakolat készítése

Önnek is fontos, hogy páraáteresztő vakolat legyen a falán? Akkor érdemes szétnézni a Dryvit termékei között!

Mikor érdemes elkezdeni a vakolást?

Nem árt körültekintőnek lenni, mielőtt belekezdünk a vakolásba. Az egyik legfontosabb szempont, hogy megfelelő időjárás mellett hordjuk fel a vakolatot. Esőzés, fagy, erős szél mellett a felület nem fog tudni megfelelően megkötni, túl magas hőmérséklet esetén pedig hamarabb megszáradhat a vakolat – bukhatjuk a megfelelő eldolgozás lehetőségét. Ha a körülmények nem adottak, akkor a vakolat már a felhordás, száradás közben is megrepedhet, leválhat a felületről, és kezdhetjük elölről a munkát. A vékonyvakolatot rozsdamentes glettvassal vagy acélsimítóval kell felvinni a falfelületre, majd eldörzsölni. Durvább struktúrájú felületen parafasimítót is használhatunk. Ismételten leszögezzük, hogy a vakolatot csak megfelelően alapozott, száraz és hordképes felületre vigyük fel.

Miért fontos a minőségi vékonyvakolat választása?

Felújítani, festeni, vakolni nem mindennap szokott az ember. Egy ilyen átalakítás sokszor csak hosszas mérlegelés után születik meg valakiben. Például, ha:
 • nem sikerült még levakulnunk a ház külső falát, és régóta szürke színben „pompázik”,
 • az előző vakolat sem esztétikailag, sem állapotát tekintve nem állja már meg a helyét.
Amennyiben jó minőségű vékonyvakolat kerül be a kosarunkba, akkor biztosak lehetünk benne, hogy tartós végeredményre számíthatunk. Nem mindig ilyen szerencsés azonban az ember főleg, ha még ismeretlen terep számunkra a vakolás gondolata. Miről ismerszik meg egy gyengébb minőségű vakolat?
 • a gyönyörűen kialakított szín nagyon rövid idő elteltével elkezd megkopni,
 • elégtelen lesz a víztaszító képessége, ezáltal a felvett nedvességet magában tudja tartja,
 • felületén idővel nem kívánt penészfoltok, algásodás jelenhet meg,
 • nem fog megfelelően szigetelni.
Ezek a hátrányos velejárók már külön-külön véve is bosszúságot okozhatnak a tulajdonosoknak, arról nem is beszélve, hogy újabb költségekbe kell magunkat verni, ha elölről kell kezdeni a vakolást. Az általunk kínált Dryvit vékonyvakolatok minden olyan igénynek megfelelnek, amit csak egy tartósan kialakított falfelülettől elvárhatunk. A termék sokszínűségének hála, legyen szó régi vagy új épületek vakolásáról, homlokzati szigetelő rendszer fedővakolásáról, illetve egyéb esztétikai díszítésről, bármiben számíthatunk rá - mindezt megfizethető Dryvit vakolat ár kíséretével.

Milyen egy jó vékonyvakolat?

Egy gondosan megválasztott és felvitt páraáteresztő vakolat otthonunk homlokzatának alapvető része lesz. Amellett, hogy elragadóan vonzóvá varázsolja a kültéri falakat, megfelelő védelmet nyújt a külső környezeti hatásokkal szemben is. Éppen ezért fontos, hogy jó kvalitású termékekkel építsük ki mindezt. Ha így teszünk, akkor sok éven át gyönyörködhetünk a fedőburkolat, és ezzel együtt az egész lakókörnyezet szépségében. A Színvilág kínálatban fellelhető Thermotek Dryvit vékonyvakolat kiváló megoldást nyújt a vakolással kapcsolatos terveinkhez. Amellett, hogy gyakorlatilag bármilyen színárnyalat megálmodható belőle, remek tulajdonságokkal rendelkezik. A termék viasztartalma például meggátolja, hogy a felesleges nedvesség bejusson a felületbe. Nagyon eredményesen számolhatunk le a felület idő előtti repedésével, károsodásával is, mivel a vakolat speciális cellulózszálas megerősítést kapott. Az általunk kínált Dryvit termék tulajdonképpen egy páraáteresztő vakolat, így a természetes fal szellőzés is biztosított lesz, és a penészesedéstől sem kell tartani. További előnye, hogy könnyű a felvitele, és a felhordás után a megszilárdult felület moshatóvá, tisztíthatóvá válik. A Dryvit vakolat ár egy megfizethető alternatívát kínál terveinkhez. homlokzati vakolat készítése

Ha megfizethető homlokzati vakolat ár, akkor Színvilág kínálata!

A homlokzati vakolat színek fontosabbak, mint gondolnánk

Otthonunk arculatának kialakításában nagy szerepet töltenek be a színek. Egy jól megválasztott színes vakolat segít kerek egésszé formálni az egész lakókörnyezet kinézetét. Kulcskérdés lehet tehát a ház homlokzatának kinézete. Ez lesz az a felület, amivel a hozzánk érkezők először meglátnak. Arról nem is beszélve, hogy egy színében pofás otthon rólunk, a tulajdonosok ízléséről is sokat elárulhat. Pont ezért nem meglepő, hogy sok ember csak nagy nehézségek árán dönti el, hogy végül milyen legyen a ház színe. A külső vakolat színek igen nagy sokszínűséget mutatnak, hiszen ahány ház, annyiféle árnyalattal találkozhatunk. Manapság nagyon közkedveltek például a letisztult és egységes képet festő natúr, föld színek. A Színvilág kínálatával otthona újra a legszebb formájában tündökölhet. Az általunk kínált Thermotek Dryvit vékonyvakolat a klasszikus fehér árnyalat mellett, homokbézs, kávébézs, mandulabézs, mustársárga, vaníliasárga és különleges ködszürke színekben pompázik. Ha pedig valami egészen másra vágyunk, akkor jó hír, hogy a termékek a Trilak szívkeverőgépein több ezer színárnyalatban színezhetők. A homlokzati vakolat színek ár szerint megegyeznek, ez alól az egyetlen kivétel a hagyományos fehér színű vakolat, mivel ezt általában olcsóbban szerezhetjük be. Érdeklik a különféle vakolat színek? Egyedi homlokzati színek keveréséhez, bátran kérjen ajánlatot az info@szinvilag.hu email címen!

Kapart vagy dörzsölt vakolat? Mi a különbség a kettő között?

A külső vakolat színek kiválasztása után döntenünk kell a felület alapstruktúrájáról is. A vékonyvakolatok ezek alapján két csoportba sorolhatók. A kapart vagy dörzsölt vakolat különbség pedig elsősorban a szemcseméretben keresendő. A kapart vékonyvakolat esetében a szemcseméret eloszlása nagyjából egyenletes, ezáltal egy egységes, letisztult megjelenést érhetünk el. A kapart vakolatokat körkörös, leginkább simító mozdulatokat végezve érdemes szétoszlatni a felületen. Ennél a struktúránál 1,5 mm, 2 mm és 3 mm vastagságok léteznek. A dörzsölt vakolat kellően nagy arányban tartalmaz az átlagosnál picit nagyobb szemcseméreteket is. Emiatt pedig egy hangsúlyosabb, sajátosabb megjelenés érhető el velük. A dörzsölt vékonyvakolatok esetében általában függőleges mozdulatokat végzünk a felhordásnál, de gyakorlatilag bármilyen mintázatot belevihetünk (pl. kanálminta). Ennél a struktúránál 2 mm és 3 mm vastagságok léteznek. Habár a vastagság szempontjából a vékonyvakolat ár ugyanaz szokott lenni, egy több mm vastag felülettel tartósabb védelmet érhetünk el. Természetesen itt meg kell említeni azt is, hogy ehhez viszont nagyobb anyagszükséglet is dukál, ami már többletköltséget vonhat maga után. A mérlegelés minden esetben a megrendelő feladata lesz.

Ha Színvilág, akkor nívós márkák, gyönyörű vakolat színek és megfizethető vakolat árak! Tekintse meg kínálatunkat!