Csemperagasztó

Márka(0)

5 találat


CSEMPERAGASZTÓ

A burkolatragasztó kulcsfontosságú láncszem az építőipar és a belsőépítészet világában. Jelentős szerepet játszik a burkolóelemeknek a felületekhez való rögzítésében, így biztosítva a hosszan tartó és tetszetős megjelenést. A Színvilágnál nem csak remek ötletekkel várjuk, de nívós termékkel töltöttük fel a webáruházunk polcait, a kedvező flexibilis csemperagasztó ár pedig garantált lesz!

kül- és beltéri csemperagasztó

A csemperagasztókról dióhéjban

A csemperagasztók, más néven ragasztóhabarcsok olyan speciális poráruk, amiket a különféle burkolóanyagok, például csempék, kerámialapok, greslapok, kőporcelán lapok, mozaikok stb. az aljathoz, például betonhoz, vakolathoz, rétegelt lemezhez stb. való rögzítésére használnak. Tehát egy tartós kötést hoznak létre a burkolat és az aljzat között, megakadályozva, hogy a csempe a mindennapi használat során fellépő igénybevétel miatt elmozduljon, netán megrepedjen. Széles körben használják mind a beltéri (konyha, fürdőszoba, lakótér, kereskedelmi egységek, irodák), mind a kültéri (járda, terasz, erkély, garázs, medence) alkalmazásokban. A csemperagasztó kötési ideje általában 24 óra.

Miért olyan fontos, hogy jó minőségű terméket emeljünk le a polcról? Nem csak a csemperagasztó ár számít!

  • Bombabiztos tapadás: Ön látott már burkolat cserét, ahol nem és nem tudtak megszabadulni az előző csemperagasztótól? Nos, a minőségű burkolatragasztókat kifejezetten úgy tervezték meg, hogy kiváló ragasztási szilárdságot biztosítsanak bármilyen körülmények között. Nyugodtan tapicskolhatunk a felületén, jöhet gyalogosforgalom vagy környezeti ártalom, a csempék tartósan az aljzathoz tapadnak.
  • Hosszabb élettartam: A prémium minőségű csemperagasztók remekül állják a sarat mind a környezeti, mind a mechanikai megpróbáltatásokkal szemben. Ez a tartósság biztosítja, hogy a csempézett felület hosszú éveken keresztül megőrizze integritását és megjelenését, csökkentve ezzel a csempék repedésének vagy törésének kockázatát - azaz a javítások vagy cserék szükségességét.
  • Idő- és költségmegtakarítás: Egy professzionális termékkel a munka is jobban halad! Kiváló minőségű burkolatragasztókkal könnyebb dolgozni, gyorsabban kötnek, jobb fedést és konzisztenciát biztosítanak. Ha pedig javul a telepítési folyamat gyorsasága, az nem csak értékes időt takarít meg, de csökkenti a munkaerőköltségeket is. Főleg, ha a kedvező Baumit csemperagasztó ár felé vesszük az irányt!
  • Páratlan megjelenés: A burkolatragasztó minősége közvetlenül befolyásolja a csempézett felület általános megjelenését. A jó minőségű csemperagasztók könnyen felvihetők a felületre és jól eloszlanak, ami megkönnyíti a csempék precíz és egyenletes leragasztását = megsokszorozza a tér esztétikai vonzerejét!

Kedvező csemperagasztó árak a Színvilág webáruházbanTökéletes végeredmény a tökéletes termékkel

Milyen csemperagasztót válasszunk? Kültéri csemperagasztó és beltéri csemperagasztó

A csemperagasztók szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy kültérben vagy beltérben fognak folyni a munkálatok. A kültérbe való termékek például remekül ellenállnak a hőmérséklet-ingadozásoknak, a magas UV-sugárzásnak, a nedvességnek, a fagykároknak és egyéb káros környezeti hatásoknak. Gyakran tartalmaznak további adalékanyagokat a vízállóság és a rugalmasság fokozása érdekében, így a csempék még szélsőséges időjárási körülmények között is biztonságosan tapadnak. A beltérben egy kicsit fellélegezhetünk, azonban ez közel sem jelenti azt, hogy az ide való termék rosszabb lenne, mint a kültéri, sőt! Kiváló a ragasztási teljesítményük a kisebb, vékonyabb burkolóelemek esetében, azonban nem biztos, hogy alkalmasak tartós nedvességnek vagy kültéri körülményeknek való kitettségre.

Általános vs flexibilis csemperagasztó – mi a különbség?

  • Fagyálló flexibilis csemperagasztó

A flexibilis burkolatragasztók rendkívül sokoldalúak. Legfőbb jellemvonásuk, hogy jóval nagyobb rugalmasságot biztosítanak, és mivel képesek egy kis alakváltozásra, lehetővé tesznek egy minimális mozgást a csempék között. Ez rendkívül hasznos olyan felületeknél, ahol az aljzatok folyamatos mozgásban vannak, és a hőmérsékletváltozások miatt tágulás és összehúzódás léphet fel - például kültéri járólapok, garázsburkolatok, teraszburkolatok esetében. A kültéri fagyálló csemperagasztó, avagy az adalékokkal javított verzió gond nélkül alkalmazkodik a téli-nyári hőingadozásokhoz és a komolyabb környezeti terheléshez.

A fagyálló csemperagasztó azonban nem csak kültérben, de beltérben is használható! A flexibilis ragasztók használata a padlófűtésessel kombinált burkolatok esetében (csemperagasztó padlófűtéshez) szintén ígéretes, ahol az elemeknek igen erős és tartós rögzítésre van szükségük. Emellett a vízszigeteléssel ellátott aljzat fölé történő elhelyezés lehetővé teszi a vízmentes és tartós burkolást, így nem csak a beltéri vizes blokkokban, de még kültéri medencék környezetében is használhatóak.

A webáruházunkban is fellelhető Baumit Flexuni például egy cementbázisú, víz- és fagyálló, flexibilis, hő- és statikai terhelésnek ellenálló, vékonyágyas burkolatragasztó anyag, ami mindkét környezetben megállja a helyét. A Baumit FlexMarmor vastagágyas kivitel pedig különösen ajánlott nagyobb méretű csempék esetén, akár egy méteres oldalhosszú lapok lefektetéséhez. Mivel ezek a termékek kiemelkedő tapadási tulajdonságokkal rendelkeznek, megbízhatóan rögzítik a csempéket a felületen, akár hosszú éveken át.

jó flexibilis csemperagasztó, tökéletes burkolatPrémium termékek, megfizethető csemperagasztó árak

  • Általános burkolatragasztó

Az általános, más néven bázis csemperagasztók hasonlóan erős ragasztást biztosítanak, akárcsak a kültéri flexibilis csemperagasztó típusok, annyi különbséggel, hogy mivel nem flexibilisek, nem tudják lekövetni az aljzat mozgását. Éppen ezért, ezeket főként beltérben, és stabil aljzattal rendelkező falakon és padlókon érdemes bevetni. Mellette szól azonban, hogy ez a ragasztótípus megfizethetőbb választás, mint a kültéri csemperagasztó ár, és szinte gyerekjáték vele a munka. A bázis csemperagasztók rendkívül stabilan rögzítik a kisebb és közepes méretű csempéket, így aggodalomra nincs ok.

Összefoglalva tehát, az általános csemperagasztók nem ajánlatosak olyan területeken, ahol a burkolat nagyobb igénybevételnek lesz kitéve, például padlófűtéses helyeken vagy kinti környezetben. Ezen körülmények között flexibilis csemperagasztókra van szükség, amelyek rugalmasabbak és képesek kezelni a nagyobb hőmérsékletingadozások okozta változásokat. A bázis burkolatragasztó kültéri járólap ragasztó gyanánt nem alkalmas.

A kínálatunkban is megtalálható Baumit One cementbázisú, víz- és fagyálló, vékonyágyas burkolatragasztó anyag például remekül harmonizál a csempékkel és mázas kerámialapokkal, normál terhelésnél, beltérben. De valójában a többi termékünk között is körbe lehet nézni, hiszen amelyik típus alkalmas kültérbe, az beltérbe is! A Flextop például nagyobb csempelapok esetében is használható, sőt a Baumit Flextop ár igen kedvezően alakul, mivel 25 kg-os kiszerelésben értékesítjük!

Csemperagasztó anyagszükséglet számítás

A csemperagasztó anyagszükséglet kiszámítása már azelőtt meg kell, hogy történjen mielőtt megvásároljuk a termékeket, ugyanis így pontosan meg tudjuk határozni, hogy mennyi ragasztóra van szükségünk a projekthez. A kalkulációnál érdemes hozzáadni egy kis tartalékot az esetleges veszteségek miatt, így megkímélhetjük magunkat attól, hogy hirtelen elfogyjon a ragasztó és abba kelljen hagyni a munkálatot.

Az anyagszükségletét több tényező befolyásolja, csak úgy, mint a csempék mérete, vastagsága, az aljzat állapota, de még a ragasztó típusa is. Ha például a felület, amelyre a csempéket ragasztjuk (aljzat), egyenetlen vagy porózus, több ragasztóra lehet szükség a megfelelő tapadáshoz. Szintén több ragasztó fog kelleni abban az esetben, ha a csempelapok vastagabbak.

Mérjük meg a burkolni kívánt terület méretét négyzetméterben vagy négyzetcentiméterben. Az aljzat állapotától függően válasszunk megfelelő csemperagasztót (pl. bázis, flexibilis stb.). Vegyük figyelembe a csempék méretét és vastagságát, és ellenőrizzük a gyártói adatlapokat a pontos méretekért. Használjunk megfelelő mennyiségű ragasztót a csempék alá, figyelembe véve a gyártó által ajánlott felviteli vastagságot. Ha túl kevés ragasztót használunk, a csempék nem tapadnak majd megfelelően, könnyen felválhatnak vagy eltörhetnek. Ezzel ellenben, ha túl sok fogy el, akkor egyrészt teljesen feleslegesen pazaroljuk az anyagot, másrészt egyenetlen, kitüremkedő csempesort kaphatunk.