Glettanyagok

Márka(0)

15 találat

Glettanyagok

glettanyag glett ár

A falak lefestését megelőzően érdemes a felületet előkészíteni, rendbe tenni, azáltal, hogy portalanítjuk, eltüntetjük a kisebb-nagyobb esztétikai és szerkezeti hibákat, mint a lyukakat, repedéseket, hogy egy teljesen egyenletes, szép sima falat kapjunk. Ezt szolgálja a glettelés, melynek lényege, hogy egy vízzel elkevert gipsz bázisú anyag kerül a falfelületekre a festés előtt. Számos glettanyag közül válogathatunk a boltok polcain, ám korántsem mindegy, hogy milyen minőségű termék mellett tesszük le a voksunkat. A következőkben a Színvilág webáruház által forgalmazott glettanyagok tulajdonságairól olvashat részletesebben.

Baumit FinoBello

A Baumit FinoBello nevet viselő gipszes, por alapú glettanyag egy univerzális fehér színű, beltéren használható termék, mellyel akár 10 mm vastag réteget is kialakíthatunk. Kiválóan alkalmas mész-, cement- és gipszvakolatokra is, valamint betonfelületekre. A falazatra közvetlenül felhordható, különösen sima és szilád glettanyag, mely mennyezetek kezelésére is tökéletes.

Alkalmas:

 • betonfelületekre
 • nem zsugorodó mész-cement és cement vakolatokra
 • gipszkarton lapokra
 • diszperziós festékekre

Nem alkalmazható:

 • fára
 • faforgácslapokra
 • fémre
 • műanyag-, olajos-, enyves-, agyag-, meszelt felületekre stb.

Emellett fontos megjegyezni azt is, hogy a Baumit FinoBello glettanyag burkolatok alatt nem használható, azonban kiváló alapfelület képez a festés és tapétázás számára.

Webshopunkban 5 kg-os, illetve 20 kg-os kiszerelésben is meg tudja vásárolni.

Baumit FinoBello glett ár

5 kg-os kiszerelés 20 kg-os kiszerelés

Baumit FinoFill

A Baumit FinoFill egy ásványi, gipsz kötőanyagú, világos színű beltéri glett, mely alkalmas fal- és mennyezeti felületek kialakítására 1-30 mm-es vastagságban. Emellett kifejezetten jó választás betonfelületek és durva alapvakolatok kiegyenlítésére. Pórusbeton, gázbeton, mészhomoktégla falazatok vékonyvakolataként is használható közbenső alapozóréteg nélkül. Tulajdonságait tekintve jó páraáteresztő, így segíthet elejét venni a penészgombák megjelenésének is. Fontos ugyanakkor, hogy csempeburkolat alá nem használható ez a fajta Baumit glett.

A feldolgozás során a Baumit FinoFill-t tiszta vízbe szórjuk, amíg az anyag kis halmokban láthatóvá nem válik. Hagyjuk telítődni 3-5 percig, majd lassan keverjük össze, amíg csomómentes nem lesz. Ezt követően már ne adjon hozzá szárazanyagot a csomósodás elkerülése végett. A szóban forgó Baumit glett ezután kb. 1-30 mm vastag rétegekben felhordható és felületi simítóval, vagy rozsdamentes acél simítóval el kell dolgozni. 30 mm-nél vastagabb rétegek is kialakíthatók, azonban ezt egy újabb réteg felvitelével kell megoldani, friss a frissre elven. A sima felület érdekében a kikeményedés után enyhén nedvesítsük meg, dörzsöljük át vizes szivaccsal, majd glettvassal ismét simítsuk el.

A gipszalapú glettanyagok esetében nagyon fontos a folyamatos és egyenletes száradás. A kikeményedési és száradási folyamat során meg kell akadályozni, hogy a vakolat újból nedves legyen például a páralecsapódás miatt.

Webshopunkban a Baumit FinoFill-t 5 kg-os, illetve 20 kg-os kiszerelésben is meg tudja vásárolni.

Baumit FinoBello glett ár

5 kg-os kiszerelés 20 kg-os kiszerelés

 beltéri meszes glett árA glett hatékony felviteléhez, eldolgozásához megfelelő szerszámok is szükségesek.

Baumit FinoGrande

A Baumit FinoGrande egy gyárilag előkevert, száraz, gipsz bázisú javító- és glettanyag belső térben történő felhasználásra, 2–10 mm-es vastagságban. Különösen sima és szilád glettanyag, melyet kiváló tapadó képesség, tiszta és könnyű feldolgozás jellemez. A Baumit FinoGrande alkalmazható sima betonfelületeken, gipsz és mész/cement vakolatokon, valamint gipszkarton lapokon is. Kifejezetten alkalmas első rétegű kitöltő felületkiegyenlítésre alapvakolaton és betonfelületeken. Alkalmas továbbá gipszkartonlapok teljes felületű glettelésére, azonban hézagolására ez a fajta Baumit glett nem használható.

A felhasználás során adja a Baumit FinoGrande-t a szükséges vízmennyiséghez (12 l/20 kg), hagyja az anyagot 3-5 percig ázni, majd keverje csomómentesre. Keverés után ne adjon a keverékhez szárazanyagot a csomósodás elkerülése végett. Ajánlatos egyébként ezt a folyamatot keverőgéppel elvégezni a hatékonyabb feldolgozás érdekében. A Baumit FinoGrande-t rozsdamentes glettvassal húzzuk fel, és az első munkamenetben 0-6 mm-es rétegvastagságban gletteljen. Keményedés után (kb. 12 óra) egy újabb réteget lehet felvinni.

A szóban forgó beltéri glett webshopunkból is megvásárolható 20 kg-os kiszerelésben.

Baumit FinoGrande glett ár

Baumit FinoBello glett ár

5 kg-os kiszerelés 20 kg-os kiszerelés

Baumit GlemaBrilliant

A Baumit GlemaBrilliant az előzőekhez képest nem csak bel-, de kültéren is egyaránt használható hófehér glettanyag, melyet 0-3 mm-es vastagságban lehet felhordani és akár a legvékonyabb rétegvastagságig („nullára”) is lehúzható. A Baumit GlemaBrilliant egy gyárilag előkevert, ásványi kötőanyagú glett sima fal- és mennyezet felület előállítására, betonon és mész/cement vakolatokon. Feszültségmentes, vízfelvételt gátló, krémes állagának köszönhetően jól feldolgozható kézzel és géppel egyaránt. A gipszes glettanyagok között kedvező tulajdonsága, hogy lényegesen jobb a víz- és nedvességállósága, ezért korábban is festhető, valamint a w4-es terhelési osztályig akár nedves helyiségekben is felhasználható, ráadásul a penészgombák megjelenését is megelőzhetjük.

Ez a fajta Baumit glett tökéletes választás a nagyon sima, fehér felületek előállításához, gipszkarton lapok teljes felületének a glettelésére, beton, mész/cement valamint ásványi alapfelületek befejező rétegéhez. Nem alkalmazható azonban gipszkarton lapok hézagkitöltésére.

A felhordás előtt a Baumit GlemaBrilliant-ot tiszta vízbe szórjuk és géppel keverjük, míg egy csomómentes, krémes masszát nem kapunk, majd kb. 5 perc pihentetés után még egyszer átkeverjük. A feldolgozhatósági idő kb. 2-3 óra, illetve kb. 16 óra légmentesen lezárt vödörben tárolva. A már kötésnek indult anyagot semmilyen esetben sem szabad visszahígítani. Ez egyébként a glettanyagok többségére ugyan úgy vonatkozik.

A Baumit GlemaBrilliant-ot kb. 2-3 mm-ben felhordjuk majd felületsimítóval vagy rozsdamentes glettvassal lehúzzuk. A lehúzás valamelyest könnyebb, miután az anyag felülete enyhén megszáradt. Az első réteg kikeményedése után (időjárástól/alapfelülettől függően kb. 2-5 óra) a Baumit GlemaBrilliant-ot második rétegként még egyszer vékonyan hordjuk fel és víz hozzáadása nélkül gletteljük. A maximum 3 mm-es összvastagságot viszont ne lépjük túl. Szükség szerint a Baumit GlemaBrilliant-ot kikeményedés után (kb. 24 óra) csiszolhatjuk, majd 2-3 napos várakozási idő után festhető is.

Webshopunkban 5 kg-os és 20 kg-os kiszerelésben is megtalálhatja a Baumit GlemaBrilliant-ot.

Baumit FinoBello glett ár

5 kg-os kiszerelés 20 kg-os kiszerelés

Baumit KlimaGlett

A Baumit KlimaGlett, röviden csak klíma glett, egy gyárilag előkevert, meszes glettanyag, kézi és gépi felhordásra. A klíma glett csak belső térben alkalmazható. Sajátossága hogy jó páraáteresztő képességgel rendelkezik, így szabályozza a lakótér optimális páratartalmát, kellemes klímát teremtve ezzel, innen az elnevezés is. A klíma glett emellett könnyen feldolgozható, alkalmas sima felületek előállítására. A szükséges várakozási idő után a klíma glett használható mész/cement vakolatokon, valamint betonfelületen is beltéren. Gipszkarton lapok végső felületi glettelésére is alkalmas.

A feldolgozás során készítsünk elő vizet, amelybe a klíma glett fog kerülni. Miután a vízbe szórtuk, hagyjuk 5-10 percig, majd a megfelelő eszközzel keverjük csomómentesre, egészen addig, amíg egy krémes állagú anyagot nem kapunk. Ahhoz, hogy még krémesebb állagot érjünk el, célszerű a klíma glett 2-3 órával korábban történő bekeverése, és a felhordás előtt is érdemes ismét átkeverni. Vízhez való hozzáadást követően kb. 8 óráig használható a klíma glett.

A klíma glett vastagsága maximum 3 mm lehet, az optimális vastagság pedig 2-3 mm. További rétegek felhordása előtt ügyeljen a várakozási időre, ami legalább 7 nap. A hideg hőmérséklet és magas páratartalom a kötési, szilárdulási időt meghosszabbíthatja. Ezt követően festhető, tapétázható. A Baumit klíma glett csempézéshez nem használható.

Webshopunkban az 5 kg-os és a 20 kg-os kiszerelés is elérhető.

Baumit FinoBello glett ár

5 kg-os kiszerelés 20 kg-os kiszerelés

klíma glett ár a tökéletes festéshezA festés, tapétázás csak a teljes kikeményedés és száradás után végezhető!

Progold Tükörglett

Végül, ám korántsem utolsó sorban a glettanyagok között a Progold tükörglettről is érdemes szót ejteni. A Progold tükörglett egy univerzálisan alkalmazható beltéri glett fal- és mennyezetfelületek egyenetlenségeinek kitöltésére, gipszkartonok felületi simítására, gipszblokk falazóelemek ragasztására és hézagolására. Nagy felületeken hatékonyan alkalmazható, egyenletes alapot és sima, kemény, könnyen csiszolható, hófehér felületet biztosít. Vastagabb rétegben sem repedezik, ezért 5 mm vastagságig javasoljuk a felhordását. Cement alapú felületeket kivéve bárhol alkalmazható.

Alkalmas:

 • vakolt falak és mennyezetek felületi glettelésére;
 • beton és pórusbeton falak és mennyezetek felületi glettelésére és vékonyvakolására;
 • gipszkarton lapok felületi glettelésére;
 • gipsz falazóelemek ragasztására és hézagolására;
 • téglafalak glettelésére és vékonyvakolására.

Felhasználás során lassan szórja 2:1 arányban a glettanyagot szobahőmérsékletű vízbe, és 5-10 perc várakozás után keverje csomómentesre. Ne adjon utána vizet vagy más idegen anyagot a kikevert gletthez. A glettanyag a bekeverés után 75 percig használható szobahőmérsékleten. Alkalmazás előtt javítsa ki a nagyobb felületi egyenetlenségeket vagy repedéseket, és enyhén nedvesítse meg a felületet. A felületnek szilárdnak, teherbírónak, portól, olajtól és szennyeződéstől mentesnek kell lennie. A glettanyag egy rétegben, kézi simítószerszámmal maximum 5 mm vastagságban vihető fel. A felületet a teljes száradás után lehet csiszolni, festeni.

Progold tükörglett ár

1,5 kg-os kiszerelés 5 kg-os kiszerelés

Kiváló glettanyagok a Színvilág kínálatában

Ha a bemutatott glettanyagok kapcsán kérdése volna, netán bővebben is tájékozódni szeretne ezen termékek tulajdonságairól, felhasználhatóságáról, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk eldönteni, hogy az általunk forgalmazott glettanyagok közül melyiket is javasoljuk Önnek.

Ezek a glettanyagok egytől egyig kiváló minőségű termékek, melyek megfelelően alkalmazva garantáltan megállják majd a helyüket. Ráadásul a nálunk kapható minden meszes glett ár szempontjából is igen kedvező választás.

Rendeljen meg minden szükséges eszközt és alapanyagot webshopunkból, hiszen gazdag termékpalettánknak köszönhetően nálunk mindent megtalálhat amire csak szüksége lehet.