Zománcok és fémfestékek

Színek(0)

77 találat

Megjelenítve 1 / 4

További termékek betöltése


ZOMÁNCFESTÉK ÉS FÉMFESTÉKEK

magas minőségű zománcfesték Valószínűleg mindenki látott már rozsdásodó felületet. Egy ilyen látvány azonban a rémálmunkká is válhat, amennyiben ez az otthonunk berkein belül jelenik meg. Például a zománc fürdőkádon vagy a gyönyörű fém kerítésen. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a fém felületek már nagyon eredményesen újíthatók fel egy kis odafigyeléssel. Felújításra váró felületei akadtak? A Színvilág palettájában, kiváló minőségű fém- és zománcfestékek tárházával várjuk! Nincs kedve cipekedni? Nálunk a házhozszállítás kényelmével juthat hozzá a termékekhez!

A fém, avagy az egyik legkedveltebb anyag

Elég csak körülnézni otthonunkban vagy udvarunkon ahhoz, hogy lépten-nyomon valamilyen fémből készült tárgyra bukkanjunk. Ez talán nem is meglepő, hiszen a fém felhasználásával rendkívül sokféle szerkezet, használati tárgy születhet meg. Mivel egy könnyed, kis fajsúlyú anyagról van szó, a mesteremberek is szeretnek vele dolgozni. A fém nagyon könnyen formálható, alakítható. Nem beszélve arról, hogy egy teljes mértékben újrahasznosítható anyagról van szó, így a környezetünket sem terheljük meg vele. Fém felhasználásával készülnek manapság például a legmodernebb kerítések, kertkapuk, erkélykorlátok, postaládák, vagy akár kerti tárolók is. De az otthonunk falain belül is visszaköszönhetnek, hiszen lépcsőkorlátok, ajtókilincsek, de akár dekorációs elemek is napvilágot látnak belőle.

A fém felületek legnagyobb ellensége, a rozsda

Habár a fém személyében egy valóban tartós és ellenálló anyagra ismerhetünk, azért ezek a felületek sem örökéletűek. Valószínűleg megfigyelhettük már, hogy a fémtárgyak idővel nem úgy festenek majd, ahogy újkorukban. Ez a tény pedig különösen látványos lehet abban az esetben, ha egy olyan felületről van szó, ami ki van téve az időjárás szeszélyeinek. Természetes jelenség tehát, hogy a különféle légköri hatások (nedvesség, levegő stb.) miatt, az előzőleg helytelenül vagy egyáltalán nem kezelt fém felületek eredeti megjelenése megváltozik. A felület állagromlása elsősorban a korrózió jelenségéhez lesz köthető. A korrózió egy olyan károsodás, amely a szerkezeti anyag és a korróziós közeg között megy végbe, a környezettel való kölcsönhatás következtében. Ilyenkor egy sor kémiai, elektrokémiai folyamat zajlik le a felületen. Ennek eredményeként pedig a fém felületről kiindulva, és a fémek belseje felé haladva, roncsolódás indul meg - megjelenik a rozsda. Szerencsére azonban aggodalomra semmi ok, hiszen egy kis gondoskodással (pl. zománcfesték használata), javíthatunk a megjelenésen.

Egy kis odafigyeléssel megmenthetjük a felületeket

Mint, ahogy az imént említettük, a fémeket sem kímélni az idő vasfoga, és a felületek előbb- vagy utóbb, de felújításra fognak szorulni. A legtöbb tulajdonos azonban sajnos általában a legrosszabb forgatókönyvre gondol, amikor először észreveszi a rozsdát valahol: ki kell dobni a terméket. Pedig szó sincs erről, hiszen egy lepattogzott zománc, vagy egy rozsdás felület is nagyon eredményesen újítható fel. Nem kell tehát kétségbe esni még akkor sem, ha egy erősen rozsdás fém szerkezettel, vagy valamilyen zománc felülettel van dolgunk. Az idejében elvégzett karbantartással, gyönyörűen helyrepofozhatók a felületek, és a rozsdásodás is nagyon eredményesen állítható, előzhető meg. A korrózió nyomainak eltüntetése elsőre nagy falatnak ígérkezhet a tulajdonosok számára, hiszen valószínűleg kevés ember szeretné ezzel eltölteni a szabadidejét. Egy jól megválasztott, minőségi zománc -és fémfesték választásával, illetve a felületek helyes karbantartásával azonban hamar látványos eredményeket érhetünk el. Ha pedig még csak most építettünk be hőn áhított fém kerítésünket, akkor itt az ideje annak, hogy sikeresen megelőzzük az idő előtti rozsdásodást. Velünk a felületek új életre kelnek majd! A Színvilág kínálatában fém- és zománcfestékek egész tárházát kínáljuk, így bármi is legyen a felújításra váró felület, nálunk találhat rá egy jó megoldást! zománcfesték

A fém felületek helyes karbantartása

Ha elegendő figyelmet szentelünk a fém felületek védelmére, akkor máris egy lépéssel közelebb vagyunk ahhoz, hogy a sokszorosára növeljük a tárgyak élettartamát. közelebb vagyunk ahhoz, hogy a sokszorosára növeljük a tárgyak élettartamát. Teljesen mindegy, hogy kertkapuról, vagy egy tárolószekrényről van szó, a javító festés nemcsak sokkal esztétikusabbá teszi a felületeket, de erős védelmet nyújt a környezeti ártalmak ellen. Igazán optimális végeredményt azonban csak úgy érhetünk el, ha minőségi festék kerül a kezünkbe - na és persze megfelelő módon végezzük el a karbantartást. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy milyen alapozó festék vagy zománc - és fémfesték lenne ideális az adott felülethez, akkor bátran kérhet tőlünk is segítséget!

A fém felületek védelme, mindig az alapos felület-előkészítéssel kezdődik meg. Ahhoz, hogy egy egybefüggő, sértetlen festékréteget tudjunk készíteni, fémtiszta felületen kell dolgozzunk. Az előkészítés során a rozsdát kézi erővel, géppel vagy kémiai módszerekkel is eltávolíthatjuk. A kézi módszereknél drótkefét, kaparóvasat vagy csiszolóvásznat használunk. A kaparóvassal megszabadulhatunk a nagyobb rozsdaraboktól, a csiszolóvászon és drótkefe segítéségével pedig a rozsda egyszerűen lenyíródik majd a fémről. Gyors eredményt érhetünk el csiszológéppel vagy vibrációs drótkefével is. A gépek által kiadott rezgőmozgás közvetlenül súrolja le a rozsdás részeket. Ha pedig kémiai módszerekkel próbálkoznánk, akkor a higított foszforsav, sósav vagy kénsav lesz a befutó, mivel könnyedén fellazítják a rozsdát. A művelet végeztével a savmaradékot, vizes lemosással kell eltávolítani. A felület-előkészítésbe a zsírtalanítás is beletartozik, mellyel növelhetjük a bevonati rendszer élettartamát. A zsírok, olajok eltávolítása leggyakrabban lakkbenzinnel történik meg. Ha ezt a lépést elmulasztjuk, akkor az alapozó réteg nem fog tudni a fémfelülethez tapadni.

széles trinát zománcfesték választékFelújítana, átalakítana? Kezdje meg a nézelődést a Színvilág elérhető kínálatában!

Mi az a zománcfesték?

Sokan szeretik a zománcfestéket (pl. Trinát zománcfesték), hiszen a többi festékkel ellentétben egy kicsit testesebb, vastagabb réteget képez a felületeken. Habár valóban egy sűrűbb rétegről van szó, mégis rugalmasan képes követni a felület mozgását. Szinte gyerekjáték lesz vele a munka. Ezek a festékek alapvetően kétféle funkciót képesek betölteni:
  • védelmi szerep
  • esztétikai szerep
A védelmi funkció eléréséhez, az imént említett vaskosabb réteg is kedvez. Egy olyan védőbevonat alakítható ki, amely remekül ellenáll majd az időjárás változásainak. Ez pedig különösen előnyös lehet az olyan használati tárgyak, szerkezetek esetében, amelyek az udvaron találhatók, a szabad ég alatt. Nem érdemes megfeledkezni a megjelenésről sem, ha zománcfestékről van szó. Ebben az esetben egy nagyon jellegzetes zománcszerű, enyhén fémes beütést kapnak a felületek - ami semmi mással nem téveszthető össze. A külcsínt tekintve általában szabad kezet kaphatunk, hiszen létezik fényes, vagy matt zománc is. A Színvilág kínálatában például változatos és megfizethető árú Trinát zománcfesték típusokkal várjuk! A zománcfesték esetében is igaz az a tény, hogy csak olyan felületre hordható fel a termék, amely egy alapos előmunkálaton esett át. Amint azonban megvagyunk ezzel, akkor felkeverés után elegendő a festéket csupán 1-2 rétegben felhordani a tökéletes végeredményért.

Színvilág webáruház: mindenre van egy jó megoldásunk!

Első hallásra egy fém kerítés, vagy valamilyen zománcfelületű szerkezet felújítása, nagyon fárasztó és komoly feladatnak tűnhet. Ma már azonban számos olyan termék áll a boltok polcain, amelyekkel ez könnyedén, hatékonyan és gyorsan elvégezhetővé válik. A Színvilág webáruházában a zománc -és fém festékek széles kínálatával várjuk, így a felújításssal kapcsolatos céljai, mihamarabb megvalósításra kerülhetnek! A zománcfesték nagy népszerűségnek örvend, hiszen a sűrűbb állagának hála, masszívabb végeredményt ad. A webáruházunk kínálatában többféle megoldást kínálunk a fémfelületek felújítására. Léteznek vizesbázisú zománcfestékek, mint például a Trinát Aqua Selyemfényű vagy Magasfényű bevonatai. Ezen anyagok alá, nélkülözhetetlen az alapozófesték, melynek szintén vízbázisúnak kell lennie Trinát Aqua Univerzális alapozó. Vannak már univerzális célra kifejlesztett, már alapozóval ellátott, vizesbázisú festékek, mint a Trinát Unitop, és a Trinát Multitop 9in1. Sokan kedvelik az oldószer tartalmú, kombinált típusokat is, hiszen egy körben letudhatjuk velük az alapozó és fedőfestéket. Ilyen termékek például, a Trikolor Kerítésfesték, vagy a Dunaplaszt Multifunkciós festéke. A Trinát oldószeres zománcfestékek egy egyész hadsereggel állt elő, hiszen selyemfényű Trinát zománcfesték, Matt Trinát zománcfesték, és radiátorra való Trinát zománcfesték is megtalálható széles kínálatukban, de a fémfestékekből sem lesz hiány. A Hammerite fényes fémfesték és Hammerite Kalapácslakk fémfesték igazi különlegességnek számít a festékek piacán, hiszen a hagyományos festékekkel ellentétben, itt nincs szükség alapozó bevonatra vagy tökéletesen fémtiszta felületre. Ezt többek között a speciális összetételüknek és a korróziógátló pigmentjeinek köszönhetik, így 2 réteg felhordásával máris megoldódhat valamennyi rozsdásodással kapcsolatos gondunk. A Trinát metál fémfesték fényes és kalapácslakk hatású színekben is népszerű eleme kínálatunknak, különösen rozsdás felületek felújítására ajánljuk. Amellett, hogy gyorsan szárad, közvetlenül a rozsdára festhető, alapozó és fedőfesték is egyben. A webáruházi fémfesték kínálatunkban ezen felül, kifejezetten kerítések, csatornák, táblák, asztalok bevonására alkalmazható festékeket is megtalálhat, mindezt a kiváló ár-érték arány jegyében!

Hogyan rendelhet tőlünk?

A Színvilág webáruházában a fém- és zománcfesték rendelése még sosem volt ilyen könnyű! Nézzen szét a termékkategóriákban, válassza ki az Önnek tetsző terméket/termékeket, és helyezze a kosarába! Válasszon fizetési és szállítási módot, a megrendelést követően pedig a termékeket a lehető leggyorsabb úton elvisszük az otthonába!

Adja le a rendelését a választott termékekre és élvezze a házhozszállítás kényelmét!