Zománcok és fémfestékek

62 találat

Megjelenítve 1 / 4

További termékek betöltése


ZOMÁNCFESTÉK ÉS FÉMFESTÉKEK

magas minőségű zománcfesték

Valószínűleg mindenki látott már rozsdásodó felületet. Egy ilyen látvány azonban a rémálmunkká is válhat, amennyiben ez az otthonunk berkein belül jelenik meg. Például a zománc fürdőkádon vagy a gyönyörű fém kerítésen. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a fém felületek már nagyon eredményesen újíthatók fel egy kis odafigyeléssel. A Színvilág palettájában, kiváló minőségű fém-és zománcfestékek tárházával várjuk!

A fém felületek legnagyobb ellensége, a rozsda

Gyakori eset, hogy a különféle légköri hatások (nedvesség, levegő stb.) miatt, az előzőleg helytelenül vagy egyáltalán nem kezelt fém felületek eredeti megjelenése megváltozik. A felület állagromlása elsősorban a korrózió jelenségéhez lesz köthető. A korrózió egy olyan károsodás, amely a szerkezeti anyag és a korróziós közeg között megy végbe, a környezettel való kölcsönhatás következtében. Ilyenkor egy sor kémiai, elektrokémiai folyamat zajlik le a felületen. Ennek eredményeként pedig a fém felületről kiindulva, és a fémek belseje felé haladva, roncsolódás indul meg - megjelenik a rozsda. Nem kell azonban kétségbe esni még akkor sem, ha egy erősen rozsdás fém szerkezettel, vagy valamilyen zománc felülettel van dolgunk. Az idejében elvégzett karbantartással, gyönyörűen helyrepofozhatók a felületek, és a rozsdásodás is nagyon eredményesen állítható, előzhető meg.

A fém felületek helyes karbantartása

Ha elegendő figyelmet szentelünk a fém felületek védelmére, akkor máris egy lépéssel közelebb vagyunk ahhoz, hogy a sokszorosára növeljük a tárgyak élettartamát.

A fém felületek védelme, mindig az alapos felület-előkészítéssel kezdődik meg. Ahhoz, hogy egy egybefüggő, sértetlen festékréteget tudjunk készíteni, fémtiszta felületen kell dolgozzunk. Az előkészítés során a rozsdát kézi erővel, géppel vagy kémiai módszerekkel is eltávolíthatjuk. A kézi módszereknél drótkefét, kaparóvasat vagy csiszolóvásznat használunk. A kaparóvassal megszabadulhatunk a nagyobb rozsdaraboktól, a csiszolóvászon és drótkefe segítéségével pedig a rozsda egyszerűen lenyíródik majd a fémről. Gyors eredményt érhetünk el csiszológéppel vagy vibrációs drótkefével is. A gépek által kiadott rezgőmozgás közvetlenül súrolja le a rozsdás részeket. Ha pedig kémiai módszerekkel próbálkoznánk, akkor a higított foszforsav, sósav vagy kénsav lesz a befutó, mivel könnyedén fellazítják a rozsdát. A művelet végeztével a savmaradékot, vizes lemosással kell eltávolítani. A felület-előkészítésbe a zsírtalanítás is beletartozik, mellyel növelhetjük a bevonati rendszer élettartamát. A zsírok, olajok eltávolítása leggyakrabban lakkbenzinnel történik meg. Ha ezt a lépést elmulasztjuk, akkor az alapozó réteg nem fog tudni a fémfelülethez tapadni.

széles trinát zománcfesték választékFelújítana, átalakítana? Kezdje meg a nézelődést a Színvilág elérhető kínálatában!

Amint végeztünk az előkészítéssel - a további állagromlás megakadályozása érdekében -, korróziógátló alapozó bevonattal kell bevonni a felületeket. Ezt a lépést még a végleges fedőréteg felkenése előtt kell elvégezni. Ma már olyan alapozó festékek kaphatók a piacon, amelyek korróziógátló pigmenteket tartalmaznak. Az alapozó festékkel tehát nemcsak a fedőfesték tapadását segítjük elő, de védjük a felületeket a rozsdásodás ellen is. A karbantartás utolsó lépése a fém felületek fedőfestése. A kiválasztás szempontját a felület típusa és a kívánt végső megjelenés adja meg. Számos festék található már a boltok polcain, így kedvünk szerint játszhatunk a színekkel is. Léteznek kifejezetten zománc felületre kifejlesztett festékek, és külön fém felületre is. A zománcfesték például képes a felület védelmére is, hiszen bizonyos színárnyalatok és fényességi szintek megóvhatják azt a légköri hatásoktól. Amennyiben kültéri használatról van szó, érdemes a selyem fényű bevonatokat választani. Léteznek továbbá olyan különleges fémfelületek is (vörösréz, sárgaréz, horganyzott fémlemez), amelyekre a festék nehezebben tapad meg. Ezen felületek hosszútávú védelmére, olyan speciális fedőfestéket kell választani, amely kifejezetten a választott felülethez való.

Színvilág webáruház: mindenre van egy jó megoldásunk!

Első hallásra egy fém kerítés, vagy valamilyen zománcfelületű szerkezet felújítása, nagyon fárasztó és komoly feladatnak tűnhet. Ma már azonban számos olyan termék áll a boltok polcain, amelyekkel ez könnyedén, hatékonyan és gyorsan elvégezhetővé válik. A Színvilág webáruházában a zománc -és fém festékek széles kínálatával várjuk, így a felújításssal kapcsolatos céljai, mihamarabb megvalósításra kerülhetnek!

A zománcfesték nagy népszerűségnek örvend, hiszen a sűrűbb állagának hála, masszívabb végeredményt ad. A webáruházunk kínálatában többféle megoldást kínálunk a fémfelületek felújítására. Léteznek vizesbázisú zománcfestékek, mint például a Trinát Aqua Selyemfényű vagy Magasfényű bevonatai. Ezen anyagok alá, nélkülözhetetlen az alapozófesték, melynek szintén vízbázisúnak kell lennie Trinát Aqua Univerzális alapozó.

Vannak már univerzális célra kifejlesztett, már alapozóval ellátott, vizesbázisú festékek, mint a Trinát Unitop, és a Trinát Multitop 9in1.

Sokan kedvelik az oldószer tartalmú, kombinált típusokat is, hiszen egy körben letudhatjuk velük az alapozó és fedőfestéket. Ilyen termékek például, a Trikolor Kerítésfesték, vagy a Dunaplaszt Multifunkciós festéke. A Trinát oldószeres zománcfestékek egy egyész hadsereggel állt elő, hiszen selyemfényű Trinát zománcfesték, Matt Trinát zománcfesték, és radiátorra való Trinát zománcfesték is megtalálható széles kínálatukban, de a fémfestékekből sem lesz hiány.

A Hammerite fényes fémfesték és Hammerite Kalapácslakk fémfesték igazi különlegességnek számít a festékek piacán, hiszen a hagyományos festékekkel ellentétben, itt nincs szükség alapozó bevonatra vagy tökéletesen fémtiszta felületre. Ezt többek között a speciális összetételüknek és a korróziógátló pigmentjeinek köszönhetik, így 2 réteg felhordásával máris megoldódhat valamennyi rozsdásodással kapcsolatos gondunk. A Trinát metál fémfesték fényes és kalapácslakk hatású színekben is népszerű eleme kínálatunknak, különösen rozsdás felületek felújítására ajánljuk. Amellett, hogy gyorsan szárad, közvetlenül a rozsdára festhető, alapozó és fedőfesték is egyben.

A webáruházi fémfesték kínálatunkban ezen felül, kifejezetten kerítések, csatornák, táblák, asztalok bevonására alkalmazható festékeket is megtalálhat, mindezt a kiváló ár-érték arány jegyében!

Adja le a rendelését a választott termékekre és élvezze a házhozszállítás kényelmét!