Latex falfesték erősebb igénybevétel esetén

Kétségtelen, hogy a frissen festett falak gyönyörű megjelenést keltenek. Elég azonban néhány figyelmetlen mozdulat, és máris egy összekoszolódott fallal élhetünk tovább. A latex falfesték nemcsak tartós megoldást kínál, de a takarítás is megkönnyíthető vele. A legjobbat keresi? A Színvilág kínálatában kiváló minőségű latex festékekkel várjuk!

 

Hogyan számolhatunk le a falak folyamatos újrafestésével?


Nincs is annál kellemetlenebb érzés, mikor a frissen mázolt falakon máris különféle szennyeződések nyomait véljük felfedezni. A falak koszolódása szinte elkerülhetetlen, így pár évente biztosan újra kell majd azokat festeni. A konyhában ráfröccsen az olaj, hozzáérünk maszatos kézzel, vagy csak festővászonként tekintenek rá a gyerekek. Ilyenkor ésszerűnek tűnhet a falak takarítása, azonban egy hagyományos falfestéket aligha mernénk mosószerrel feláztatni. Habár a beltéri falak száraz portalanítása megoldható, ettől sajnos a falba ivódott szennyeződések, az olajfoltok és az összepingált felületek nem fognak eltűnni. A gyönyörűen lefestett falakra azonban nem csak a kosz leselkedik, de egyéb károsító tényezők is. A lakás azon pontjain, ahol magas a páratartalom vagy víz érheti a falakat, számolni kell azzal, hogy felázhat a festék. Ilyen fokozott igénybevételnek kitett helyiség lehet a fürdőszoba, a konyha, ás a folyosó is.

De akkor mi lehet a tökéletes megoldás? A beltéri falak rendszeres újrafestésére kevesen vállalkoznak, hiszen amellett, hogy újabb- és újabb kiadás elé nézhetünk, még felfordulással is jár. A másik megoldás lehet egy olyan beltéri falfesték választása, amely időtálló és mosható. A vizes helyiségek esetében általában falburkolattal is küszöbölhető a probléma, de ha ezt költségesnek találjuk, akkor víztaszító falfestékekkel is megoldhatjuk a problémát. Ma már szerencsére rengeteg féle festék létezik a piacon, így mindenki megtalálhatja az igényeihez illő választást.

 

Latex falfesték: úttörő megoldás valamennyi problémánkra


Manapság a diszperziós festékek nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen korszerűek, és minden olyan tulajdonság megvan bennünk, amely egy beltéri falfestéktől elvárható. A diszperziós festékek egyik fajtája a latex festék. A latex falfesték elnevezés elsőre megtévesztőnek tűnhet, hiszen a nevével ellentétben nem gumiból, hanem polimerizált lakk kötőanyag felhasználásával készül el.

 

latex falfesték a hosszú távú megoldásA latex falfesték, egy igazán hosszútávú választás a nagyobb igénybevételű helyiségekbe

A latex festék nem véletlenül vált a háziasszonyok kedvencévé. Számos olyan pozitív tulajdonsággal kecsegtet, amely nagyon ígéretessé teszi a terméket. A latex falfesték az egyik legoptimálisabb döntésnek bizonyul a fürdőszobába és konyhába, avagy az olyan helyekre, ahol könnyedén átvizesedhetnek a falak. A latex festék ezen kívül bármilyen más olyan helyiségben is megállja a helyét, ahol a falak nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, így akár gyerekszobába is bátran ajánlható.

A latex falfesték választásával a munka is gyerekjáték lesz, hiszen könnyű vele dolgozni és nagyon jól tapad a felületeken. Amire azonban figyelni kell, hogy a latex festék érzékeny a felület minőségére. A felhordás előtt el kell eltávolítani az előzőleg rosszul felvitt diszperziós réteget, a port, szennyeződéseket, illetve az egyenetlenségeket is érdemes korrigálni. A hagyományos diszperziós festékekkel összevetve, ha szükséges, akkor akár többször is újrafesthető.

 

Mitől olyan különleges a latex falfesték?


A latex festék egyik legkedveltebb tulajdonsága, hogy takaríthatóvá válik a felülete. Kifejezetten előnyös azoknak, akik a beltéri falak lemosását a világért sem hagynák ki a takarítási rutinjukból. Ez a festéktípus jól tolerálja a vizet, ha pedig nedvesség éri a felületét, gyorsan megszárad. Habár a latex falfesték nem engedi át a nedvességet, a levegőt azonban igen, így a makacs penészfoltok kialakulásával is leszámolhatunk. Mivel egy rugalmas festékfilmet képez a felületen, a strapabíró képessége és tartóssága megkérdőjelezhetetlen. Ezen felül remekül ellenáll a savnak és lúgnak is. A latex festék tehát rendkívül időtálló, így sok időre letudhatjuk vele az újabb falfestés gondját.

A megjelenését tekintve elérhető fényes, selyemfényű vagy matt változatban is. Az általunk kínált latex falfesték típusok a magas pigmenttartalom miatt, ragyogó fehérséget biztosítanak a beltéri falaknak. Amennyiben azonban valamilyen vidám színre vágynánk, akkor egy színkeverőgép segítségével könnyedén elérhetjük a kívánt árnyalatot. A latex festék egyik hátránya, egyben az előnye is. Habár a latex falfesték drágább, mint a hagyományos falfestékek, ez idővel többszörösen behozza az árát. Mivel mosható, hosszú időre elfelejthetjük vele a rendszeres újrafestés költségét, illetve ugyanazzal a mennyiséggel nagyobb felületeket tudunk lefesteni, így igen gazdaságos a használata.

Nemrég öltöztette új köntösbe a beltéri falakat, de máris koszos foltok tarkítják? Ez a probléma több háztartást érint, mint gondolná! A latex beltéri falfesték választásával egy csapásra megoldódhatnak az ehhez fogható gondjaink. Bátran nézzen szét elérhető kínálatunkban, hiszen számos latex festék típussal várjuk, egyenesen az otthonába szállítva!