Latex falfesték erősebb igénybevétel esetén

Kétségtelen, hogy a frissen festett falak gyönyörű megjelenést keltenek. Elég azonban néhány figyelmetlen mozdulat, és máris egy összekoszolódott fallal élhetünk tovább. A latex falfesték nemcsak tartós megoldást kínál, de a takarítás is megkönnyíthető vele. A legjobbat keresi? A Színvilág kínálatában kiváló minőségű latex festékekkel várjuk!

 

Beltéri falfestékeink között latex falfestékek széles kínálatából válogathat!

 

Milyen veszélyek leselkednek a beltéri falakra?


Nincs is annál kellemetlenebb érzés, mikor a frissen mázolt falakon máris különféle szennyeződések nyomait véljük felfedezni. A falak koszolódása szinte elkerülhetetlen, így pár évente biztosan újra kell majd azokat festeni. Egy tiszta és higiénikus beltéri fal sokszor csak egy vágyálom a lakástulajdonosok részéről, pedig ennek már szinte alapkövetelménynek kellene lennie.

A konyha a lakás egyik legveszélyeztetettebb helyisége, hiszen itt napjában többször is megvillanthatjuk főzőtudásunkat. Ez pedig egyenlő azzal is, hogy óhatatlanul is összekoszoljuk a munkakörnyezetünket. Például kiöntjük a reggeli kávét, „kirobban” a szósz a rotyogó edényből, ráfröccsen az olaj a falra, vagy maszatos kézzel hozzányúlunk a felületekhez. Habár a gáztűzhely, munkapult és burkolat esetében nincs különösebb félnivalónk, hiszen könnyedén tisztává varázsolhatjuk, a falak esetében már egy kicsit más a helyzet. Mivel a konyhában általában csak a konyhapult fölé szokás csempét húzni, kisebb-nagyobb baklövéseink kárát általában a falak fogják látni.

A gyerekszobában szintén nagy veszély leselkedik a falakra, főleg akkor, ha csemeteink most élik felfedező korszakukat. Nem ritka mikor a falakon mutatják meg kreativitásukat, és zsírkréta rajzokkal próbálnak megörvendeztetni minket, vagy maszatos kézzel tapicskolják végig a felületeket. Négylábú lakótársainak sem fognak túlzottan figyelni a beltéri falfelületre, és örömmel dörgölőznek majd hozzá sáros bundával.

A gyönyörűen lefestett falakra nem csak a kosz leselkedik, de egyéb károsító tényezők is. A lakás azon pontjain, ahol magas a páratartalom vagy víz érheti a falakat, számolni kell azzal, hogy felázhat a festék. Ilyen fokozott igénybevételnek kitett helyiség lehet a fürdőszoba, a konyha, és a folyosó is. A fürdőszobában például elég már egy kiadós zuhanyzás is ahhoz, hogy az egekbe szökjön a páratartalom, és idővel a beltéri falakon penészfoltok jelenjenek meg. A makacs penészspórák azonban imádják a páradús közeget, így csak nagy nehézségek árán fogunk tudni megszabadulni tőlük.

latex festék
Megunta a beltéri falak folyamatos takarítását? A Színvilág latex falfesték kínálata Önt is várja!

Hogyan számolhatunk le a falak folyamatos újrafestésével?

Alapvetően háromféle megoldás létezik. Megküzdünk a rendszeres takarítás gondjával, időközönként újrafestjük a falakat, vagy valamilyen latex falfesték vásárlásában gondolkodunk.

Folyamatos újrafestés: A beltéri falak rendszeres újrafestésére kevesen vállalkoznak, hiszen amellett, hogy újabb- és újabb kiadás elé nézhetünk, még felfordulással is jár. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy frissen festett fal nagyjából 1 év alatt koszolódik be olyan mértékűre, hogy már látványos foltok tarkítsák. Természetesen ez a jelenség akár hamarabb is bekövetkezhet a konyhában, fürdőszobában vagy gyerekszobában. Az újrafestéshez szükséges alapozókat, festékeket, eszközöket stb. pedig gyakorlatilag minden évben újra kell vásárolni. Nem beszélve arról, hogy egy ilyen projekt számottevő idő, pénz és energiabefektetést emészt fel.

Rendszeres takarítás: Habár ésszerűnek tűnhet a falak takarítása, azonban egy hagyományos falfestéket aligha mernénk mosószerrel feláztatni. Nem mindegy például, hogy milyen alapú a folt. A víz alapú szennyeződéseket könnyebben el lehet távolítani, míg a zsíros lerakódásokat már annál nehezebben. Habár a beltéri falak száraz portalanítása megoldható, ettől sajnos a falba ivódott szennyeződések, az olajfoltok és az összepingált felületek nem fognak eltűnni. Léteznek már kifejezetten a falakra készült takarítószerek, de egyrészt ezeket be is kell szerezni, másrészt pedig egyáltalán nincs rá garancia, hogy teljesen foltmentessé válnak majd a felületek. A beltéri falak takarítása tehát csak egy átmeneti megoldás lesz, és nem fogja tartósan megoldani a problémát.

Latex falfesték vásárlása: A harmadik és egyben a legígéretesebb megoldás lehet egy olyan beltéri falfesték választása, amely időtálló és mosható. Ezt tudja nyújtani egy latex festék is. A vizes helyiségek esetében általában falburkolattal is kiküszöbölhető a probléma, de ha ezt költségesnek találjuk, akkor víztaszító falfestékekkel is megoldhatjuk a dolgot. Ma már szerencsére rengeteg féle festék létezik a piacon, így mindenki megtalálhatja az igényeihez illő választást. Minőségi és megfizethető árú latex festék után nézelődik? A Színvilág webáruházával nem kell tovább keresgetnie!

Latex falfesték: úttörő megoldás valamennyi problémánkra


Manapság a diszperziós festékek nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen korszerűek, és minden olyan tulajdonság megvan bennünk, amely egy beltéri falfestéktől elvárható. A diszperziós falfesték egy tartós megoldást kínál céljaink eléréshez, mivel a felhordást követően egy ellenálló, repedésmentes felületet képez a falon. Mindemellett a pára-és légáteresztő képessége is kiemelkedő, ami nem hátrány, ha a lakás állagának megóvásáról van szó.

További előnye, hogy akár szakember bevonása nélkül is neki ugorhatunk a feladatnak, hiszen a diszperziós latex festék felhordása nem igényel különösebb gyakorlatot. Könnyen felhordható ecsettel vagy festék hengerrel is, és elegendő 2 réteg ahhoz, hogy tetszetős végeredményt kapjunk. A latex falfesték választásával a megjelenésről sem kell lemondani! A közhiedelemmel ellentétben a mosható festék nemcsak szimpla fehér színben kapható.

A Színvilág kínálatában fellelhető Héra Clean&style és Héra Ceramic széles színválasztékban érhető el, de igény szerint kérhetünk egyedi színkeverést is. Ön is az utóbbi megoldásban gondolkodik? Bátran kérjen tőlünk ajánlatot az info@szinvilag.hu email címen!

 

latex falfesték a hosszú távú megoldásA latex falfesték, egy igazán hosszútávú választás a nagyobb igénybevételű helyiségekbe

Mi az a latex falfesték?

A diszperziós festékek egyik fajtája a latex festék. A latex falfesték elnevezés elsőre megtévesztőnek tűnhet, hiszen a nevével ellentétben nem gumiból, hanem polimerizált lakk kötőanyag felhasználásával készül el.

A latex festék nem véletlenül vált a háziasszonyok kedvencévé. Számos olyan pozitív tulajdonsággal kecsegtet, amely nagyon ígéretessé teszi a terméket. A latex falfesték az egyik legoptimálisabb döntésnek bizonyul a fürdőszobába és konyhába, avagy az olyan helyekre, ahol könnyedén átvizesedhetnek a falak. A latex festék ezen kívül bármilyen más olyan helyiségben is megállja a helyét, ahol a falak nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, így akár gyerekszobába is bátran ajánlható.

A latex falfesték választásával a munka is gyerekjáték lesz, hiszen könnyű vele dolgozni és nagyon jól tapad a felületeken. Amire azonban figyelni kell, hogy a latex festék érzékeny a felület minőségére. A felhordás előtt el kell eltávolítani az előzőleg rosszul felvitt diszperziós réteget, a port, szennyeződéseket, illetve az egyenetlenségeket is érdemes korrigálni. A hagyományos diszperziós festékekkel összevetve, ha szükséges, akkor a latex festék akár többször is újrafesthető.

 

Mitől olyan különleges a latex falfesték?


A latex festék egyik legkedveltebb tulajdonsága, hogy takaríthatóvá válik a felülete. Kifejezetten előnyös azoknak, akik a beltéri falak lemosását a világért sem hagynák ki a takarítási rutinjukból. Ez a festéktípus jól tolerálja a vizet, ha pedig nedvesség éri a felületét, gyorsan megszárad. Habár a latex falfesték nem engedi át a nedvességet, a levegőt azonban igen, így a makacs penészfoltok kialakulásával is leszámolhatunk. Mivel egy rugalmas festékfilmet képez a felületen, a strapabíró képessége és tartóssága megkérdőjelezhetetlen. Ezen felül remekül ellenáll a savnak és lúgnak is. A latex festék tehát rendkívül időtálló, így sok időre letudhatjuk vele az újabb falfestés gondját.

Mit lehet tudni a latex falfesték megjelenéséről?

A megjelenését tekintve elérhető fényes, selyemfényű vagy matt változatban is. Az általunk kínált latex falfesték típusok a magas pigmenttartalom miatt, ragyogó fehérséget biztosítanak a beltéri falaknak. Amennyiben azonban valamilyen vidám színre vágynánk, akkor egy színkeverőgép segítségével könnyedén elérhetjük a kívánt árnyalatot. A latex festék egyik hátránya, egyben az előnye is. Habár a latex falfesték drágább, mint a hagyományos falfestékek, ez idővel többszörösen behozza az árát. Mivel mosható, hosszú időre elfelejthetjük vele a rendszeres újrafestés költségét, illetve ugyanazzal a mennyiséggel nagyobb felületeket tudunk lefesteni, így igen gazdaságos a használata.

Örökre letudná a folyamatos takarítás gondját? Mindenre van egy jó megoldásunk!

Nemrég öltöztette új köntösbe a beltéri falakat, de máris koszos foltok tarkítják? Ez a probléma több háztartást érint, mint gondolná! A latex beltéri falfesték választásával egy csapásra megoldódhatnak az ehhez fogható gondjaink. A Színvilág kínálatában méltán foglalnak helyet a Héra termékei. A Héra hazánkban a piacvezető festékgyártó cégek között tudhatja magát. Termékeit a minőségi végeredmény, az esztétikus megjelenés, az egyszerű használat, na és persze a megfizethető ár jellemzi. Ha Ön is szeretne részesülni a Héra latex falfestékekből, akkor egy pár kattintással leadhatja rendelését a választott termékre/termékekre a webáruházunkban! Nagyobb, gazdaságosabb kiszerelésben gondolkodik? A Héra Clean&Style latex festék nálunk 4 literes kiszerelésben is elérhető, és megrendelőinknek még a festékes kannákkal sem kell cipekednie, mivel a házhozszállítás kényelmével juttatjuk el otthonukba a termékeket! Bátran nézzen szét elérhető kínálatunkban, hiszen számos latex festék típussal várjuk, egyenesen az otthonába szállítva!

Ragyogóan tiszta beltéri falakra vágyik? Csupán néhány lépés választ el ettől!